Zabpelyhes céklatorta csokival, dióval

Pürésített főtt céklából ízletes édesség készíthető. Töltött cékla kivájt belseje is hasznosítható hozzá.

Hozzávalók 

17 cm átmérőjű kis tortaformához való mennyiség

2 egész tojás

5 dkg aprószemű zabpehely

3 ek zabpehelyliszt (finomliszt is jó hozzá)

1 dl dióolaj (vagy 5 dkg olvasztott, nem forró vaj)

kb. 5 dkg barna cukor (ízlés szerint édesítsük)

1 kisebb főtt cékla összeturmixolva

1 kisebb meghámozott, apróra reszelt alma

kis maréknyi durvára vágott dió

3 dkg apróra vágott étcsokoládé

2 ek cukrozatlan kakakópor

1 citrom reszelt héja

1 cs. vaníliás cukor

1 mk sütőpor

Elkészítés

A tojásokat egy közepes keverőtálban keverjük alaposan össze.

Adjuk hozzá a cukrokat, végül az olajat/vajat.

A zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és a kakaóport egy másik tálban keverjük össze.

A főtt céklát turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsük, a reszelt almát keverjük hozzá.

Adjuk a tojásos keverékhez apránként a lisztes keveréket és a céklát.

Keverjük hozzá a durvára vágott étcsokit és a diót.

Öntsük kivajazott, lisztezett tortaformába (mi szilikonos papír tortaformában sütöttük) és előmelegített sütőben süssük 25-30 percig 180-as hőfokon, légkeveréssel. Tűpróba ajánlott.

Hintsük meg szőlőcukorral vagy vonjuk be olvasztott étcsokival/tortabevonóval. Vaníliafagyival kínálhatjuk.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + tizennyolc =

hirdetés