Ribizlis brownie
A savanykás ribizli és az édes brownie találkozása – ideális pár.
Hozzávalók 22×22 centis tepsihez
10 dkg étcsokoládé (legalább 50%-os)
1 ek cukrozatlan kakaópor
2 tojás szétválasztva
5 dkg olvasztott – nem forró – vaj
4-5 evőkanál étolaj
5 dkg porcukor
7 dkg finomliszt
kb. két maréknyi (mirelit) ribizli
Elkészítés
A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá az olvasztott vajat és a vízgőz felett felolvasztott étcsokoládét. Habverővel verjük 3-4 percig, a végén adjuk hozzá az étolajat (ettől finom lágy lesz a tészta).
A tojáshabot és a csokis masszát elegyítsük, majd szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük jól össze.
A masszát öntsük a sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét szórjuk meg ribizlivel, és előmelegített sütőben, 180-as hőfokon süssük 25-30 percig.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.