Ribizlis brownie

A savanykás ribizli és az édes brownie találkozása – ideális pár.

Hozzávalók 22×22 centis tepsihez

10 dkg étcsokoládé (legalább 50%-os)

1 ek cukrozatlan kakaópor

2 tojás szétválasztva

5 dkg olvasztott – nem forró – vaj

4-5 evőkanál étolaj

5 dkg porcukor

7 dkg finomliszt

kb. két maréknyi (mirelit) ribizli

Elkészítés

A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá az olvasztott vajat és a vízgőz felett felolvasztott étcsokoládét. Habverővel verjük 3-4 percig, a végén adjuk hozzá az étolajat (ettől finom lágy lesz a tészta). 

A tojáshabot és a csokis masszát elegyítsük, majd szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük jól össze. 

A masszát öntsük a sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét szórjuk meg ribizlivel, és előmelegített sütőben, 180-as hőfokon süssük 25-30 percig.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 2 =

hirdetés