Fehércsokis sajttorta három összetevőből

A három összetevőből elkészíthető sajttorta receptje bejárta a világot, egy népszerű japán gasztroblogger tette közkinccsé még 2013-ban. Mi is elkészítettük – nem csalódtunk! Laza szerkezetű, nagyon ízletes édesség – nincs benne sem liszt, sem hozzáadott zsiradék.

Hozzávalók kis tortaformához

12 dkg fehércsokoládé

12 dkg natúr krémsajt (Philadelphiát használtunk)

3 tojás szétválasztva

Elkészítés

A fehércsokoládét törtjük kis darabokra, majd vízgőz felett olvasszuk fel.

Miután a csoki felolvadt, a tojássárgákat keverjük hozzá, végül a krémsajtot is.

A tojásfehérjét verjük nagyon kemény habbá (csipet sót adhatunk hozzá) és három-négy részletben keverjük a csokis-sajtos masszához.

 

Mi papír tortaformában sütöttük, átmérője 15,5 cm. A sütőformát kenjük meg kevés olajjal. A tortát vízgőzben sütjük – egy kisebb tepsibe töltsünk forró vizet (nem kell teletölteni), a tepsi fölé helyezzük a tortát. Tegyük 170-180 fokon előmelegített sütőbe és 170-es hőfokon süssük negyed óráig, majd mérsékeljük a hőfokot 150-160-ra, és süssük még 15 percig. Ha a teteje már szép aranybarna, a torta elkészült. A forró sütőben hagyjuk hűlni – 15-20 percig -, így nem esik össze.

A tetejét szórjuk meg porcukorral.

Mire figyeljünk? A tortát egy nagyobb szilikon tortaformába helyeztük, s így tettük a kevés vízzel megtöltött tepsibe. A torta alsó része gyakorlatilag megfőtt – élvezeti értékéből nem veszített, csak az állaga lett más.

Recept: ochikeron 

hirdetés 

hirdetés 

Ezt is ajánljuk!

A sajttorták legjobbika: New York cheesecake

A sajttorták legjobbika: New York cheesecake

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 1 =

hirdetés