Fehércsokis sajttorta három összetevőből
A három összetevőből elkészíthető sajttorta receptje bejárta a világot, egy népszerű japán gasztroblogger tette közkinccsé még 2013-ban. Mi is elkészítettük – nem csalódtunk! Laza szerkezetű, nagyon ízletes édesség – nincs benne sem liszt, sem hozzáadott zsiradék.
Hozzávalók kis tortaformához
12 dkg fehércsokoládé
12 dkg natúr krémsajt (Philadelphiát használtunk)
3 tojás szétválasztva
Elkészítés
A fehércsokoládét törtjük kis darabokra, majd vízgőz felett olvasszuk fel.
Miután a csoki felolvadt, a tojássárgákat keverjük hozzá, végül a krémsajtot is.
A tojásfehérjét verjük nagyon kemény habbá (csipet sót adhatunk hozzá) és három-négy részletben keverjük a csokis-sajtos masszához.
Mi papír tortaformában sütöttük, átmérője 15,5 cm. A sütőformát kenjük meg kevés olajjal. A tortát vízgőzben sütjük – egy kisebb tepsibe töltsünk forró vizet (nem kell teletölteni), a tepsi fölé helyezzük a tortát. Tegyük 170-180 fokon előmelegített sütőbe és 170-es hőfokon süssük negyed óráig, majd mérsékeljük a hőfokot 150-160-ra, és süssük még 15 percig. Ha a teteje már szép aranybarna, a torta elkészült. A forró sütőben hagyjuk hűlni – 15-20 percig -, így nem esik össze.
A tetejét szórjuk meg porcukorral.
Mire figyeljünk? A tortát egy nagyobb szilikon tortaformába helyeztük, s így tettük a kevés vízzel megtöltött tepsibe. A torta alsó része gyakorlatilag megfőtt – élvezeti értékéből nem veszített, csak az állaga lett más.
Recept: ochikeron
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Ezt is ajánljuk!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.