Villámgyorsan elkészíthető: meggyes-pudingos párna szendvicssütőben sütve
Egy villámgyorsan összedobható finomság – szendvicssütőben pár perc alatt elkészül. A gyerekek is imádják! A töltelék tetszés szerint variálható, lekvárral, mogyorókrémmel is megtölthető.
Hozzávalók
Leveles tészta
4 deciliter tejből főzött, a hagyományosnál kissé sűrűbb puding (a meggyeshez jól illik a vaníliás, a tejszín vagy a fehér csoki ízű puding, de csokissal is kipróbálható)
Mirelit vagy friss meggyből főzött meggyszósz (a meggyszószba tehetünk kevés étkezési keményítőt, így a meggylé zselés állagú lesz)
Elkészítés
A pudingot főzzük meg a tasakon olvasható leírás szerint – 5 dl tej helyett 4 dl-t használjunk.
A mirelit vagy friss meggyet fedő alatt kevés cukorral, csipetnyi fahéjjal pároljuk össze. (A fahéj elhagyható.)
A leveles tésztából vágjunk akkora kb. 11×11 centi méretű négyzetlapokat.
A lapokat kenjük meg a kihűlt pudinggal és tegyünk rá 1-2 evőkanál meggyszószt.
Fedjük be tésztalappal, és máris süthető a szendvicssütőben. A tészta tökéletesen átsül. Annyi ideig kell sütni, mint a melegszendvicset, ha már szép piros, elkészült – 3-4 percig.
Ha megpirult, szórjuk meg porcukorral. Melegen a legfinomabb.
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.