Villámgyorsan elkészíthető: meggyes-pudingos párna szendvicssütőben sütve

Egy villámgyorsan összedobható finomság – szendvicssütőben pár perc alatt elkészül. A gyerekek is imádják! A töltelék tetszés szerint variálható, lekvárral, mogyorókrémmel is megtölthető.

Hozzávalók

Leveles tészta

4 deciliter tejből főzött, a hagyományosnál kissé sűrűbb puding (a meggyeshez jól illik a vaníliás, a tejszín vagy a fehér csoki ízű puding, de csokissal is kipróbálható)

Mirelit vagy friss meggyből főzött meggyszósz (a meggyszószba tehetünk kevés étkezési keményítőt, így a meggylé zselés állagú lesz)

 

Elkészítés

A pudingot főzzük meg a tasakon olvasható leírás szerint – 5 dl tej helyett 4 dl-t használjunk.

A mirelit vagy friss meggyet fedő alatt kevés cukorral, csipetnyi fahéjjal pároljuk össze. (A fahéj elhagyható.)

A leveles tésztából vágjunk akkora kb. 11×11 centi méretű négyzetlapokat.

A lapokat kenjük meg a kihűlt pudinggal és tegyünk rá 1-2 evőkanál meggyszószt.

Fedjük be tésztalappal, és máris süthető a szendvicssütőben. A tészta tökéletesen átsül. Annyi ideig kell sütni, mint a melegszendvicset, ha már szép piros, elkészült – 3-4 percig.

Ha megpirult, szórjuk meg porcukorral. Melegen a legfinomabb.

 

 

Hasonló receptek

Őszibarackos batyu | Leveles tészta hajtogatás nélkül

Őszibarackos batyu | Leveles tészta hajtogatás nélkül

Gesztenyés-meggyes tiramisu – tojás nélkül készül

Gesztenyés-meggyes tiramisu – tojás nélkül készül

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × három =

hirdetés