Diós-csokis céklatorta

A cékla nemcsak levesként vagy savanyítva salátaként fogyasztható. Alufóliában fűszeres olívaolajjal meglocsolva, sózva megsüthetjük köretnek (szeletelve vagy egészben, bevagdosva), de édesség is készíthető belőle. Az alábbi sütihez egészben sült, reszelt céklát használtunk. Érdemes kipróbálni, nem szokványos, de az íze különleges.

Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortaformához)

10 dkg legalább 60% kakaótartalmú csokoládé

5 dkg fehér csokoládé apróra vágva

5 dkg olvasztott – nem forró – vaj

3 tojás szétválasztva

85 g barna cukor (vagy egyéb édesítő)

egy közepes finomra reszelt cékla

150 g liszt

1 mk sütőpor

csipetnyi só

maréknyi durvára vágott pirított dió

vaj a forma kikenéséhez

cukrozatlan kakaópor a szóráshoz

Elkészítés

A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral.

Az étcsokit vízgőz felett olvasszuk meg és keverjük hozzá a habosított tojássárgákhoz, habosítsuk tovább, majd a végén keverjük hozzá az olvasztott vajat.

Szórjuk bele a reszelt céklát és ezzel is keverjük össze.

A tojásfehérjét a csipetnyi sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a csoki masszába.

Végül adjuk hozzá a pirított diót és a fehér csokit.

A masszát öntsük kivajazott kisebb tepsibe vagy tortaformába.

Előmelegített sütőben süssük kb. 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a belseje megsült-e.

Miután megsült, hagyjuk kicsit hűlni, szedjük ki a tortaformából, majd hintsük meg cukrozatlan kakaóporral. A kakaóporra hinthetünk kevés porcukrot, szőlőcukrot is.

Vaníliafagyival is kínálhatjuk.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 1 =

hirdetés