Mogyorós-diós-zabpelyhes keksz

Egy keksz, amiről már a hozzávalók alapján lehet tudni, hogy érdemes elkészíteni: törökmogyoró, dió, zabpehely, 20-22 százalék kakaótartalmú kakaó. Dobozban hetekig tárolható.

Hozzávalók kb. 20 közepes kekszhez

10 dkg törökmogyoró és dió apróra vágva (nagyobb darabkák is mehetnek bele!)

12 dkg porcukor

1 csipet só

10 dkg puha vaj

1 tojás

1 ek tej

8 dkg aprószemű zabpehely

2-3 ek kakaópor (ízlés szerint)

keksz12 dkg finomliszt

5 dkg apróra vágott étcsokoládé (elhagyható)

2 mokkás kanál sütőpor

Elkészítés

Az apróra vágott diót és mogyorót pirítsuk meg.

Keverőtálba szitáljuk a lisztet, adjuk hozzá a kakaóport, a sütport és a sót és a zabpelyhet. Keverjük alaposan össze.

A puha vajat keverjük ki a porcukorral, adjuk hozzá a tojást, a tejet.

Dolgozzuk össze a száraz és a nedves összetevőket.

Nem gyúrható tésztát kapunk, inkább ragacsosat – ezzel érdemes számolni.

Teás- vagy evőkanálnyi adagokkal dolgozzunk: formázzunk belőle gömböt, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsire és villával nyomkodjuk laposra.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 10-12 percig a kekszeket.

Tipp: a képen látható keksz csokoládé hozzáadása nélkül készült – így is tartalmas.

+ 1 kekszrecept

Zabpelyhes-kókuszos keksz aszalt gyümölcsökkel

Zabpelyhes-kókuszos keksz aszalt gyümölcsökkel

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 1 =

hirdetés