Epres blondie
A blondie sütemény a brownie világos színű változata. Kívül roppanó, a belseje pedig puha, szaftos, ragacsos. Epres változatban is nagyon ízletes.
Hozzávalók
25×30 cm-es tepsihez
225 g vaj
250 g barna cukor
200 g liszt
4 tojás
2 tk vanília kivonat
100 g eper
Elkészítés
A vajat kockázzuk fel, mérjük ki hozzá a cukrot.
Válasszunk mikrozható edényt. Az edényt tegyük mikróba 30 másodpercre. Keverjük el benne a vajat és a cukrot, majd mehet ismét 30 másodperc mikró. Megint keverjük el és ismét 30 másodperc mikrózás következik. Összesen 3 alkalommal tegyük be és keverjük meg közben a vajas cukrot.
Robotgép vagy kézi habverő segítségével keverjük simára, amíg fényes keveréket nem kapunk. A cukor nem fog teljesen elolvadni, de ez nem is baj. Hagyjuk kihűlni.
Ezután jöhet hozzá a tojás, egyenként adjuk hozzá, és minden alkalommal keverjük össze.
Mehet bele a vanília is, végül 3 részletben adjuk hozzá a lisztet.
Viszonylag nyúlós tésztát kapunk, ezért könnyebb robotgéppel összedolgozni a tésztát.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsük a masszát, a tetejére pedig tegyük az epreket.
Légkeverésen 50 percig 170 Celsius-fokon süssük.
A tetejét kevés eperlével elkevert porcukorral, liofilizált málnával és pisztáciával díszíthetjük.
További izgalmas receptekért látogass el a Dizájnkonyha oldalára!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.