Különlegesen finom banános szelet zabpehellyel
A banánkenyérhez hasonlóan készül, az összetevők némileg eltérőek, és magas falú tepsiben sül, nem kenyérsütő- vagy őzgerinc sütőformában.
Hozzávalók kb. 18 szelethez (30×40 centis tepsihez)
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
5 ek aprószemű zabpehely
15 dkg nádcukor
5 dkg puha vaj
2 egész tojás
1 cs. vaníliáscukor
1 csipet só
1/2 cs. sütőpor
1/2 dl olívaolaj
maréknyi durvára vágott dió
fél maréknyi mazsola
3 túlérett banán
3 ek kakaópor (kivételesen cukrozottat használtunk)
1 tk őrölt fahéj
1 mk őrölt gyömbér
3-5 dkg étcsokoládé apróra vágva
Elkészítés
A száraz összetevőket – a cukrok kivételével – egy nagyobb keverőtálban alaposan elkeverjük.
Egy másik tálban az egész tojásokat a lágy vajjal, olívaolajjal és a cukrokkal habosra keverjük.
A banánt pépesítjük, majd ezt is hozzákeverjük a tojáshoz.
A tojásos keverékhez több részletben hozzáforgatjuk az előzetesen összekevert száraz összetevőket.
Keverjük, míg egynemű nem lesz.
Lágy masszát kapunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe borítunk.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon légkeveréses módban sütjük 30-35 percig.
A tetejét megszórjuk porcukorral vagy szőlőcukorral.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.