Svéd almatorta

Több nemzetnek van híres almatortája, a francia, a spanyol, olasz változatok a magazinunkon is elérhetők. Ezúttal a svédek kedvencét ismertetjük.

Hozzávalók 26 centis pite- vagy tortaformához

15 dkg liszt

7,5 dkg sovány tehéntúró

1 egész tojás

15 dkg cukor + 2-3 dkg cukor

1 dl tejföl

0,3 dl (30 ml) olaj

3 tk sütőpor

2 tk őrölt fahéj

csipetnyi só

kis maréknyi szeletelt mandula (elhagyható)

Elkészítés

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a sóval, a cukorral, majd adjuk hozzá a túrót, az olajat és a tojást. Gyúrjuk rugalmas tésztává. Formáljunk belőle cipót és enyhén lisztezett felületen nyújtsuk kb. egy centi vastag kerek lappá.

A sütőformát vajazzuk, lisztezzük, majd a tésztalapot igazítsuk bele úgy, hogy a szélei peremet képezzenek a sütőformán. 

Az almákat hámozzuk meg, negyedeljük, magozzuk ki és vágjuk vékony szeletekre. Az almaszeleteket rendezzük el körkörösen a tésztán.

A tejfölben keverjük el a fahéjat, cukrozzuk meg, kenjük az almára, végül szórjunk rá szeletelt mandulát.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 30-35 percig.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + tizenkettő =

hirdetés