Svéd almatorta

hirdetés

hirdetés

Több nemzetnek van híres almatortája, a francia, a spanyol, olasz változatok a magazinunkon is elérhetők. Ezúttal a svédek kedvencét ismertetjük.

Hozzávalók 26 centis pite- vagy tortaformához

15 dkg liszt

7,5 dkg sovány tehéntúró

1 egész tojás

15 dkg cukor + 2-3 dkg cukor

1 dl tejföl

0,3 dl (30 ml) olaj

3 tk sütőpor

2 tk őrölt fahéj

csipetnyi só

kis maréknyi szeletelt mandula (elhagyható)

Elkészítés

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a sóval, a cukorral, majd adjuk hozzá a túrót, az olajat és a tojást. Gyúrjuk rugalmas tésztává. Formáljunk belőle cipót és enyhén lisztezett felületen nyújtsuk kb. egy centi vastag kerek lappá.

A sütőformát vajazzuk, lisztezzük, majd a tésztalapot igazítsuk bele úgy, hogy a szélei peremet képezzenek a sütőformán. 

Az almákat hámozzuk meg, negyedeljük, magozzuk ki és vágjuk vékony szeletekre. Az almaszeleteket rendezzük el körkörösen a tésztán.

A tejfölben keverjük el a fahéjat, cukrozzuk meg, kenjük az almára, végül szórjunk rá szeletelt mandulát.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 30-35 percig.

Francia almatorta. David Lebovitz párizsi mestercukrász receptje

Eredeti olasz recept: Giusy almatortája

Spanyol almatorta

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás