Spanyol almatorta

Almatorta, ahogy a spanyolok készítik.

Hozzávalók

spanyolalmatorta1100 g vaníliás cukor (1 csomag)

200 g puha vaj

4 tojás

100 g szeletelt mandula
fahéj, vagy az almával harmonizáló fűszerkeverék

1 tk sütőpor

200 g finomliszt

2 ek kakaópor (holland)

1 db kezeletlen citrom reszelt héja

4-5  alma

Elkészítés

A megadott hozzávalók kettő 14 centi átmérőjű, 10 centi magas kerek sütőformához elegendőek. Érdemes a sütőformát vajjal kikenni, rétesliszttel megszórni, vagy sütőpapírt teríteni bele. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra!

A vajat a cukorral keverjük habosra, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a fűszereket, a kakaóport és a sütőport.

Az almát tisztítsuk meg, kockázzuk fel. Fakanállal keverjük hozzá a lisztet és forgassuk bele az almát.

A forró sütőben kb. 45 percig süssük. Nehezen sül, vastag, nehéz tészta. Ha nagyon pirul a teteje, érdemes letakarni.

Recept, fotó: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan >>

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + tizenkettő =

hirdetés