Spanyol almatorta
Almatorta, ahogy a spanyolok készítik.
Hozzávalók
100 g vaníliás cukor (1 csomag)
200 g puha vaj
4 tojás
100 g szeletelt mandula
fahéj, vagy az almával harmonizáló fűszerkeverék
1 tk sütőpor
200 g finomliszt
2 ek kakaópor (holland)
1 db kezeletlen citrom reszelt héja
4-5 alma
Elkészítés
A megadott hozzávalók kettő 14 centi átmérőjű, 10 centi magas kerek sütőformához elegendőek. Érdemes a sütőformát vajjal kikenni, rétesliszttel megszórni, vagy sütőpapírt teríteni bele. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra!
A vajat a cukorral keverjük habosra, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a fűszereket, a kakaóport és a sütőport.
Az almát tisztítsuk meg, kockázzuk fel. Fakanállal keverjük hozzá a lisztet és forgassuk bele az almát.
A forró sütőben kb. 45 percig süssük. Nehezen sül, vastag, nehéz tészta. Ha nagyon pirul a teteje, érdemes letakarni.
Recept, fotó: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.