Zabpelyhes almatorta

A zabpelyhet süteményekhez is felhasználhatjuk. Ez az almatorta egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Nagyon finom!

Hozzávalók kis tortaformához

– 15,5 cm átmérőjű papír tortaformát használtunk –

15 dkg porcukor (vagy 10 dkg porcukor 5 dkg barnacukor)

15 dkg lágy vaj

10 dkg apró szemű zabpehely

5 dkg rétesliszt

fél tasak vaníliás cukor

2 tojás

1 tk sütőpor

2 közepes alma

1 ek őrölt fahéj + 2 ek porcukor + fél tasak vaníliás cukor (az almához)

Elkészítés

A lágy vajat a cukrokkal keverjük habosra, majd keverjük hozzá az egész tojásokat.

Végül keverjük hozzá a liszttel és a sütőporral kevert zabpelyhet.

A masszát simítsuk kevés olajjal megkent tortaformába.

Az almákat hámozzuk meg, kockázzuk fel.

Az őrölt fahéjat keverjük össze a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd forgassuk bele az almát.

zabpelyhesalma3

zabpelyhesalma1

Az almadarabokat körkörösen, sűrűn egymás mellé nyomjuk a masszába.

180 fokon előmelegített sütőben süssük 35-40 percig.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Almás-diós zabpelyhes szelet tortaformában

Almás-diós zabpelyhes szelet tortaformában

Spanyol almatorta

Spanyol almatorta

Francia almatorta | David Lebovitz párizsi mestercukrász receptje

Francia almatorta | David Lebovitz párizsi mestercukrász receptje

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + tizennégy =

hirdetés