Zabpelyhes almatorta
A zabpelyhet süteményekhez is felhasználhatjuk. Ez az almatorta egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Nagyon finom!
Hozzávalók kis tortaformához
– 15,5 cm átmérőjű papír tortaformát használtunk –
15 dkg porcukor (vagy 10 dkg porcukor 5 dkg barnacukor)
15 dkg lágy vaj
10 dkg apró szemű zabpehely
5 dkg rétesliszt
fél tasak vaníliás cukor
2 tojás
1 tk sütőpor
2 közepes alma
1 ek őrölt fahéj + 2 ek porcukor + fél tasak vaníliás cukor (az almához)
Elkészítés
A lágy vajat a cukrokkal keverjük habosra, majd keverjük hozzá az egész tojásokat.
Végül keverjük hozzá a liszttel és a sütőporral kevert zabpelyhet.
A masszát simítsuk kevés olajjal megkent tortaformába.
Az almákat hámozzuk meg, kockázzuk fel.
Az őrölt fahéjat keverjük össze a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd forgassuk bele az almát.
Az almadarabokat körkörösen, sűrűn egymás mellé nyomjuk a masszába.
180 fokon előmelegített sütőben süssük 35-40 percig.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.