Macis süti gyerekeknek tízóraira, zsúrra, vagy csak úgy: Nutellával töltött piskóta
Szerintünk finomabb, mint a bolti.
Szilikon vagy fém Maci formájú sütőformát érdemes hozzá beszerezni (hossza 10-12 centi), de muffinformában is megsüthető és tepsiben is elkészíthető. Az összetevők 4 Maci-forma megtöltéséhez elegendőek. 12-es muffinformához vagy közepes tepsihez kb. kétszeres mennyiséget mérjünk a hozzávalókból.
Hozzávalók
3 tojás
3 csapott ek liszt
1 fél ek cukrozatlan kakaópor
3 ek cukor
1 csipet só
1 cs vaníliás cukor
1 mk sütőpor
1 ek tejföl
3 csapott tk Nutella
Elkészítés
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját a cukrokkal, a tejföllel és a kakaóporral keverjük ki, a fehérjét a sóval verjük kemény habbá, majd öntsük a kakaós masszához és forgassuk át, közben a sütőporral kevert lisztet apránként adagoljuk hozzá (ha a lisztet szitálva adagoljuk, levegősebb lesz a tészta).
A masszával töltsük meg az olajjal vékonyan kikent sütőforma felét, kanalazzuk rá a szobahőmérsékletű, előzetesen villával fellazított (összekevert) Nutellát több részben, elosztva a tészta felületén, majd fedjük be a kikevert masszával.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 15 percig.
Érdemes szilikonformában sütni, mert a piskóta könnyebben kiemelhető a rugalmas formából, nem ragad az oldalához. Ha elhagynánk a kakaót, kicsit több lisztet adjunk a tésztához. Nutella helyett lekvárral is megtölthetjük.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.