Macis süti gyerekeknek tízóraira, zsúrra, vagy csak úgy: Nutellával töltött piskóta

Szerintünk finomabb, mint a bolti.

Szilikon vagy fém Maci formájú sütőformát érdemes hozzá beszerezni (hossza 10-12 centi), de muffinformában is megsüthető és tepsiben is elkészíthető. Az összetevők 4 Maci-forma megtöltéséhez elegendőek. 12-es muffinformához vagy közepes tepsihez kb. kétszeres mennyiséget mérjünk a hozzávalókból.

Hozzávalók

3 tojás

3 csapott ek liszt

1 fél ek cukrozatlan kakaópor

3 ek cukor

1 csipet só

1 cs vaníliás cukor

1 mk sütőpor

1 ek tejföl

3 csapott tk Nutella

Elkészítés

A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját a cukrokkal, a tejföllel és a kakaóporral keverjük ki, a fehérjét a sóval verjük kemény habbá, majd öntsük a kakaós masszához és forgassuk át, közben a sütőporral kevert lisztet apránként adagoljuk hozzá (ha a lisztet szitálva adagoljuk, levegősebb lesz a tészta).

A masszával töltsük meg az olajjal vékonyan kikent sütőforma felét, kanalazzuk rá a szobahőmérsékletű, előzetesen villával fellazított (összekevert) Nutellát több részben, elosztva a tészta felületén, majd fedjük be a kikevert masszával.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 15 percig.

Érdemes szilikonformában sütni, mert a piskóta könnyebben kiemelhető a rugalmas formából, nem ragad az oldalához. Ha elhagynánk a kakaót, kicsit több lisztet adjunk a tésztához. Nutella helyett lekvárral is megtölthetjük.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 5 =

hirdetés