Bevált recept puha, omlós linzerkarikához
Ez a linzerkarika már közvetlenül a sütés után omlós. Pihentetés nélkül azonnal süthető. Bevált recept.
Hozzávalók (2 nagy tepsihez)
30 dkg finomliszt
6 dkg porcukor
csipetnyi só
20 dkg felkockázott vaj (hideg vajat használjunk!)
1 tojássárgája
fél citrom reszelt héja és leve
baracklekvár (lehetőleg házi készítésű)
szóráshoz porcukor
Elkészítés
Az összetevőket adagoljuk konyhai robotgépbe, majd keverjük, amíg a tészta nem áll teljesen össze.
Kézzel gyors mozdulatokkal gyúrjuk át, majd a tésztát vágjuk ketté, esetleg három részbe, és egyesével lisztezett felületen nyújtsuk kb. 3-4 milliméter vastagságúra. Hideg tésztával dolgozunk, a tészta szakadhat, ezért kisebb adagokkal dolgozzunk. Ha többször lisztezzük a munkafelületet, nem fog leragadni.
Szúrjuk ki a tésztából a linzer formákat, tetszőleges kiszúróval, majd a linzereket óvatosan fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 8-10 percig. Sütésnél figyeljünk, hogy a tészta ne barnuljon meg.
Sütés után hagyjuk a tepsiben kihűlni a linzert. Ha kihűlt 2-2 linzert ragasszunk össze kevés lekvárral, majd a linzerkarikákat szórjuk meg porcukorral.
Zárható edényben tároljuk fogyasztásig.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.