Kakaós-csokis keksz mandulaliszttel, granolával

Nagyon gyorsan összeállítható és a sütés is csak 10-12 percet vesz igénybe.

Hozzávalók 20-22 darabhoz

8 dkg liszt

3 dkg mandulaliszt

8 dkg barna cukor (egy része kiváltható mézzel és/vagy juharsziruppal)

10 dkg hideg, felkockázott vaj

3 ek granola

1 egész tojás

1 mk vanília kivonat (vagy fél tasak vaníliás cukor)

2 ek cukrozatlan kakaópor

4-5 kocka étcsoki apróra vágva

csipetnyi őrölt fahéj

csipetnyi só

Elkészítés

Az összetevőket tegyük keverőgépbe és dolgozzuk egyneművé. Elég hamar összeáll gyúrható tésztává (kézzel is gyúrhatjuk, úgy egy picit időigényesebb).

A masszából formáljunk 4-5 centi átmérőjű hengert, majd csomagoljuk frissentartó fóliába és tegyük legalább fél órára a hűtőbe.

A hideg tésztát éles késsel szeleteljük fel, a kekszek fél centinél ne nagyon legyenek vastagabbak.

A kekszeket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, merjt előmelegített sütőben süssük kb. 10 percig 170-es hőfokon, légkeverőn.

A kihűlt kekszeket tegyük zárható edénybe.

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − tizenkettő =

hirdetés