Kakaós-csokis keksz mandulaliszttel, granolával
Nagyon gyorsan összeállítható és a sütés is csak 10-12 percet vesz igénybe.
Hozzávalók 20-22 darabhoz
8 dkg liszt
3 dkg mandulaliszt
8 dkg barna cukor (egy része kiváltható mézzel és/vagy juharsziruppal)
10 dkg hideg, felkockázott vaj
3 ek granola
1 egész tojás
1 mk vanília kivonat (vagy fél tasak vaníliás cukor)
2 ek cukrozatlan kakaópor
4-5 kocka étcsoki apróra vágva
csipetnyi őrölt fahéj
csipetnyi só
Elkészítés
Az összetevőket tegyük keverőgépbe és dolgozzuk egyneművé. Elég hamar összeáll gyúrható tésztává (kézzel is gyúrhatjuk, úgy egy picit időigényesebb).
A masszából formáljunk 4-5 centi átmérőjű hengert, majd csomagoljuk frissentartó fóliába és tegyük legalább fél órára a hűtőbe.
A hideg tésztát éles késsel szeleteljük fel, a kekszek fél centinél ne nagyon legyenek vastagabbak.
A kekszeket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, merjt előmelegített sütőben süssük kb. 10 percig 170-es hőfokon, légkeverőn.
A kihűlt kekszeket tegyük zárható edénybe.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.