Céklalével színezett red velvet palacsinta
A palacsintatészta színezésével különleges, látványos desszertet kapunk, gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg liszt
3 dl tej
2 tojás
2 dl céklalé (ld. leírásban)
1 dl szóda
csipetnyi só
2 ek étolaj
1 tasak vaníliás cukor
Elkészítés
A megmosott céklát főzzük meg. Levét ételszínezékként használjuk fel. (A cékla meghámozva, apróra reszelve bele is keverhető a tésztába, ez esetben a szóda elhagyható, céklaléből elegendő 1 dl is – rusztikusabb, vastagabb palacsintát kapunk.) A palacsintatészta turmixgépben is kikeverhető.
Az egész tojásokat verjük fel egy közepes keverőtálban, adjuk hozzá az olajat, a sót, a cukrot, majd a liszt kb. felét. Keverjük csomómentesre, ezután hígítsuk a tej, szóda, céklalé felével. Keverjük hozzá a maradék lisztet, s ha már csomómentes, a maradék folyékony összetevőket. Hagyjuk kicsit állni, sütés előtt keverjük össze, majd palacsintasütőben süssük meg a szokásos módon.
Sötétvörös lekvárral töltsük – áfonya, meggy, feketeribizli -, ezek illenek a vörös palacsintához a legjobban színben és ízben is.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.