Céklalével színezett red velvet palacsinta

A palacsintatészta színezésével különleges, látványos desszertet kapunk, gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók 4 személyre

20 dkg liszt

3 dl tej

2 tojás

2 dl céklalé (ld. leírásban)

1 dl szóda

csipetnyi só

2 ek étolaj

1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés

A megmosott céklát főzzük meg. Levét ételszínezékként használjuk fel. (A cékla meghámozva, apróra reszelve bele is keverhető a tésztába, ez esetben a szóda elhagyható, céklaléből elegendő 1 dl is – rusztikusabb, vastagabb palacsintát kapunk.) A palacsintatészta turmixgépben is kikeverhető.

Az egész tojásokat verjük fel egy közepes keverőtálban, adjuk hozzá az olajat, a sót, a cukrot, majd a liszt kb. felét. Keverjük csomómentesre, ezután hígítsuk a tej, szóda, céklalé felével. Keverjük hozzá a maradék lisztet, s ha már csomómentes, a maradék folyékony összetevőket. Hagyjuk kicsit állni, sütés előtt keverjük össze, majd palacsintasütőben süssük meg a szokásos módon.

Sötétvörös lekvárral töltsük – áfonya, meggy, feketeribizli -, ezek illenek a vörös palacsintához a legjobban színben és ízben is.

Györgyi receptváltozata >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × négy =

hirdetés