Popej konyhájából. Csirkemellel töltött spenótos palacsinta
Zsenge parajt – spenótot – sós palacsintához is felhasználhatjuk. Szárától megszabadítva nyersen kerülhet a tésztába, turmixgépben egy perc alatt elkészül a zöld palacsintatészta. Popej köztudottan szereti a spenótot, palacsintába sütve a gyerekek is szívesen fogyasztják (saláta nélkül vagy salátával).
Hozzávalók 5-6 palacsintához
kb. 20 dkg megmosott spenót
2 egész tojás
2,5 dl víz
4-5 ek finomliszt
1 dl főzőtejszín
1 ek olaj
2-3 zúzott fokhagyma
1 csapott mk só
Elkészítés
A hozzávalókat tegyük turmixgépbe és keverjük össze. Palacsintasűrűségű egynemű, zöld tésztát kell kapnunk. (Ha sűrűnek találjuk, hígítsuk vízzel, ha hígnak, adjunk hozzá lisztet.) Serpenyőben süssük meg, mint az édes palacsintát.
A fotókon látható palacsintát csirkemellel töltöttük meg. A felkockázott csirkemellet sóztuk, borsoztuk, majd hozzákevertünk 3 ek mustárt, 1 ek mézet. (Ízlés szerint fűszerezhető.) Hagyjuk a pácban óráig, majd serpenyőben aranybarnára sütöttük.
A kisütött palacsintákra vékonyan vágott jégsalátát, apró kockára vágott kápia paprikát halmoztunk, majd kevés csirkemellet tettünk rá és feltekertük. Ketchupot, mustárt vagy fokhagymás joghurtot (salátaöntetet) is locsolhatunk rá. Tekerjük fel és már fogyasztható is.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.