Sajttal, sonkával töltött medvehagymás sült palacsinta
A medvehagyma a sós palacsintának is remek ízt (és színt) ad, érdemes kipróbálni a receptet! A palacsintatészta hozzávalóit turmixgépben kevertük össze – praktikus megoldás, fél perc alatt egynemű, levegős tésztát kapunk.
Hozzávalók (6-7 db palacsintához)
3 egész tojás
fél csomag medvehagyma (kissé aprítsuk fel)
kb. 15 dkg liszt
3-3,5 dl folyadék (2 rész tej, 1 rész szódavíz – utóbbi el is hagyható)
1/2 mk só
1 ek olívaolaj
+ olaj a sütéshez
Töltelékhez
fél kisdobozos tejföl
kb. 4 dkg reszelt trappista sajt
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
kevés só, bors
vékonyra szeletelt gépsonka
Elkészítés
A palacsinta hozzávalóit tegyük turmixgépbe és turmixoljuk össze. A medvehagymától a tészta szép zöld színt kap. Süssük meg a palacsintát hagyományos módon.
A töltelékhez: a tejfölt sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, alaposan keverjük össze.
A palacsintatésztára kenjük a tejfölös-sajtos krémet, majd szórjuk meg a csíkokra vágott gépsonkával. Tekerjük fel a palacsintát, vágjuk ketté, sorakoztassuk vajjal kikent tűzálló tálba.
Ha maradt a sajtos-tejfölös krémből, kenjük meg vékonyan a tetejét és szórjuk meg reszelt rajttal (a füstölt sajt még karakteresebb ízt ad neki).
Előmelegített sütőben süssük, míg a sajt aranybarna színt kap.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.