Sajttal, sonkával töltött medvehagymás sült palacsinta

A medvehagyma a sós palacsintának is remek ízt (és színt) ad, érdemes kipróbálni a receptet!  A palacsintatészta hozzávalóit turmixgépben kevertük össze – praktikus megoldás, fél perc alatt egynemű, levegős tésztát kapunk. 

Hozzávalók (6-7 db palacsintához)

3 egész tojás

fél csomag medvehagyma (kissé aprítsuk fel)

kb. 15 dkg liszt

3-3,5 dl folyadék (2 rész tej, 1 rész szódavíz – utóbbi el is hagyható)

1/2 mk só

1 ek olívaolaj

+ olaj a sütéshez

Töltelékhez

fél kisdobozos tejföl

kb. 4 dkg reszelt trappista sajt

1-2 gerezd zúzott fokhagyma

kevés só, bors

vékonyra szeletelt gépsonka

Elkészítés

A palacsinta hozzávalóit tegyük turmixgépbe és turmixoljuk össze. A medvehagymától a tészta szép zöld színt kap. Süssük meg a palacsintát hagyományos módon.

A töltelékhez: a tejfölt sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, alaposan keverjük össze. 

A palacsintatésztára kenjük a tejfölös-sajtos krémet, majd szórjuk meg a csíkokra vágott gépsonkával. Tekerjük fel a palacsintát, vágjuk ketté, sorakoztassuk vajjal kikent tűzálló tálba.

Ha maradt a sajtos-tejfölös krémből, kenjük meg vékonyan a tetejét és szórjuk meg reszelt rajttal (a füstölt sajt még karakteresebb ízt ad neki).

Előmelegített sütőben süssük, míg a sajt aranybarna színt kap.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × egy =

hirdetés