Csirkemellel töltött zöldfűszeres palacsinta

palacsinta600

Ízletes, könnyű, mégis laktató, és gyorsan elkészül. A húst érdemes a készítés, fogyasztás előtti napon bepácolni és a hűtőben tárolni.

Hozzávalók kb. 12 darabhoz

3 egész tojás

3 dl tej

1 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz

15 dkg liszt (zabpehelyliszttel is elkészíthető)

1 csomag apróra vágott petrezselyemzöld vagy maréknyi snidling

maréknyi apróra vágott friss bazsalikomlevél

só ízlés szerint (kb. fél mokkáskanálnyi)

olaj a sütéshez

Töltelékhez

1 kisebb csirkemellfilé

Páchoz:

1 evőkanál méz

3 evőkanál mustár

3-4 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 zúzott fokhagyma

bors, só ízlés szerint 

Palacsinta elkészítése

A tojásokat verjük fel a sóval, a tej felével, majd szitáljuk hozzá a liszt felét. Keverjük jól össze, adjuk hozzá a tej maradékát, szitáljuk hozzá a maradék lisztet, az ásványvizet vagy a szódavizet, az apróra vágott fűszereket és keverjük csomómentesre.

A tésztát sütés előtt pihentessük 20-30 percig.

Süssük meg a tésztát, ugyanúgy, mintha hagyományos palacsintát készítenénk.

Töltelék elkészítése

A csirkemellfilét kockázzuk vagy csíkozzuk fel. Keverjük ki a pácot a hozzávalókból, majd forgassuk bele a húst. A legjobb, ha sütés előtt fél-egy napig tároljuk lefedve hűtőben, így összeérnek az ízek.

A pácolt csirkehúst olívaolajon süssük meg.

Friss salátával és a hússal töltsük meg a palacsintákat. Parmezán- vagy fetasajtot is tehetünk a hús mellé.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − hét =

hirdetés