Csirkemellel töltött zöldfűszeres palacsinta
Ízletes, könnyű, mégis laktató, és gyorsan elkészül. A húst érdemes a készítés, fogyasztás előtti napon bepácolni és a hűtőben tárolni.
Hozzávalók kb. 12 darabhoz
3 egész tojás
3 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
15 dkg liszt (zabpehelyliszttel is elkészíthető)
1 csomag apróra vágott petrezselyemzöld vagy maréknyi snidling
maréknyi apróra vágott friss bazsalikomlevél
só ízlés szerint (kb. fél mokkáskanálnyi)
olaj a sütéshez
Töltelékhez
1 kisebb csirkemellfilé
Páchoz:
1 evőkanál méz
3 evőkanál mustár
3-4 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 zúzott fokhagyma
bors, só ízlés szerint
Palacsinta elkészítése
A tojásokat verjük fel a sóval, a tej felével, majd szitáljuk hozzá a liszt felét. Keverjük jól össze, adjuk hozzá a tej maradékát, szitáljuk hozzá a maradék lisztet, az ásványvizet vagy a szódavizet, az apróra vágott fűszereket és keverjük csomómentesre.
A tésztát sütés előtt pihentessük 20-30 percig.
Süssük meg a tésztát, ugyanúgy, mintha hagyományos palacsintát készítenénk.
Töltelék elkészítése
A csirkemellfilét kockázzuk vagy csíkozzuk fel. Keverjük ki a pácot a hozzávalókból, majd forgassuk bele a húst. A legjobb, ha sütés előtt fél-egy napig tároljuk lefedve hűtőben, így összeérnek az ízek.
A pácolt csirkehúst olívaolajon süssük meg.
Friss salátával és a hússal töltsük meg a palacsintákat. Parmezán- vagy fetasajtot is tehetünk a hús mellé.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.