Bögrés lángos
A lángos nem tartozik a kalóriaszegény ételek közé, de sokan szeretjük; hozzátartozik a nyári élvezetekhez. Az alábbi recept előnye, hogy a hozzávalókat 2,5 decis bögrével egyszerűen kimérhetjük.
Hozzávalók
5 bögre liszt
1 bögre tej
1 tojás
1 kanál zsír
2,5 dkg élesztő
1 bögre víz
2 csapott evőkanál cukor
só
Feltéthez
sajt
tejföl
fokhagyma
olaj a sütéshez
Ahogyan én készítem
Langyos vízbe morzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, és felfuttatom.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd langyos helyen kelesztem.
Ha megkelt, átgyúrom, majd maréknyi darabokat tépkedek belőle, amit olajos kézzel lángos formára alakítok.
Forró olajban aranybarnára sütöm.
A feltéthez 3 gerezd fokhagymát összezúzok, olajjal összekeverem (a zúzott fokhagymát olaj helyett sós vízben, vagy sós víz, olaj keverékében is elkeverhetjük). A kisült lángosokat megkenem a fokhagymás szósszal. Tejföllel, reszelt sajttal is ízesíthetjük.
Fotó, recept: Karcsi konyhája
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.