Bögrés lángos

A lángos nem tartozik a kalóriaszegény ételek közé, de sokan szeretjük; hozzátartozik a nyári élvezetekhez. Az alábbi recept előnye, hogy a hozzávalókat 2,5 decis bögrével egyszerűen kimérhetjük.

Hozzávalók

5 bögre liszt

1 bögre tej

1 tojás

1 kanál zsír

2,5 dkg élesztő

1 bögre víz

2 csapott evőkanál cukor

Feltéthez

sajt

tejföl

fokhagyma

olaj a sütéshez

Ahogyan én készítem

Langyos vízbe morzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, és felfuttatom.

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd langyos helyen kelesztem.

Ha megkelt, átgyúrom, majd maréknyi darabokat tépkedek belőle, amit olajos kézzel lángos formára alakítok.

Forró olajban aranybarnára sütöm.

A feltéthez 3 gerezd fokhagymát összezúzok, olajjal összekeverem (a zúzott fokhagymát olaj helyett sós vízben, vagy sós víz, olaj keverékében is elkeverhetjük). A kisült lángosokat megkenem a fokhagymás szósszal. Tejföllel, reszelt sajttal is ízesíthetjük.

Fotó, recept: Karcsi konyhája

karcsi_konyhaja_logo

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + 17 =

hirdetés