Bögrés lángos

hirdetés

hirdetés

A lángos nem tartozik a kalóriaszegény ételek közé, de sokan szeretjük; hozzátartozik a nyári élvezetekhez. Az alábbi recept előnye, hogy a hozzávalókat 2,5 decis bögrével egyszerűen kimérhetjük.

Hozzávalók

5 bögre liszt

1 bögre tej

1 tojás

1 kanál zsír

2,5 dkg élesztő

1 bögre víz

2 csapott evőkanál cukor

Feltéthez

sajt

tejföl

fokhagyma

olaj a sütéshez

hirdetés 

hirdetés 

Ahogyan én készítem

Langyos vízbe morzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, és felfuttatom.

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd langyos helyen kelesztem.

Ha megkelt, átgyúrom, majd maréknyi darabokat tépkedek belőle, amit olajos kézzel lángos formára alakítok.

Forró olajban aranybarnára sütöm.

A feltéthez 3 gerezd fokhagymát összezúzok, olajjal összekeverem (a zúzott fokhagymát olaj helyett sós vízben, vagy sós víz, olaj keverékében is elkeverhetjük). A kisült lángosokat megkenem a fokhagymás szósszal. Tejföllel, reszelt sajttal is ízesíthetjük.

Fotó, recept: Karcsi konyhája

karcsi_konyhaja_logo

 

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás