Omlós vajas kifli
Sokféle receptet kipróbáltam már, de merem állítani, hogy ez a recept a legjobb mind közül. Ennek a vajas kiflinek igazán könnyű a tésztája. Jó szívvel ajánlom!
Hozzávalók
25 dkg finomliszt
15 dkg BL 80 liszt (rétesliszt)
2 dl natúr joghurt
1 dl víz
5 dkg élesztő
só
8 dkg vaj
1 db tojás
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk langyos vízben, majd a liszthez adjuk. A 2 dl joghurtot, és a tojás felét is hozzáadjuk. A tésztát jól összedolgozzuk, és kb. 40 percig kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, a tésztából háromszögeket vágunk, megkenjük puha vajjal, megsózzuk majd feltekerjük kis kiflikké. A kifliket megkenjük a maradék tojással, és megszórjuk nagy szemű sóval, köménymaggal. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt szép pirosra sültjük.
Jó étvágyat kívánok! Wágner Veronika
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.