Így készül a tökéletes chili con carne, a mexikóiak chilis babja

Chili con carne – chilis bab – a mexikóiak híres egytálétele. Laktató és finom. Macsó fogásnak tartják, a felhasznált chili mennyiségétől függően készülhet már-már elviselhetetlenül csípősen, tüzesen. A chili kihagyhatatlan belőle és a fűszerekkel sem érdemes spórolni. Recept családi adaghoz.

Hozzávalók

50 dkg darált marhahús

400 g Bonduelle vörösbab

340 g Bonduelle Gold csemegekukorica

2 közepes vöröshagyma

2 közepes sárgarépa

450 g paradicsomkonzerv

1 közepes piros kaliforniai paprika

1 sárga kaliforniai paprika

10 dkg cheddar sajt

3 dl alaplé

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál chili (friss chili paprika)

1 kávéskanál oregánó

2 db babérlevél

1 teáskanál római kömény

1 kávéskanál őrölt fűszerkömény

1 db fahéjrúd

1 kávéskanál cayenne bors

só, bors ízlés szerint

Elkészítés

Kevés olajon pirítsuk meg a felkockázott vöröshagymát. Szórjuk meg római köménnyel, adjuk hozzá a darált marhahúst és az egészet fűszerezzük fűszerköménnyel, sóval, borssal zúzott vagy vékony szeletekre vágott fokhagymával.

A fűszerezett darált húsra öntsük a kockára vágott sárgarépát, a kockára vágott piros és sárga kaliforniai paprikát és az apróra vágott friss chili paprikát. Keverjük alaposan össze, majd öntsük fel az egészet egy paradicsomkonzervvel, amihez kevés főzés után adjuk hozzá az alaplét.

Szórjuk bele az oregánót, cayenne borsot, a babérlevelet és a fahéjat. Keverjük össze, fedjük le, majd lassú tűzön főzzük körülbelül egy órán át. A főzésidő felénél adjuk hozzá a babot és a csemegekukoricát.

Ha letelt az egy óra, vegyük le a fedőt az edényről, és lassú tűzön főzzük tovább addig, amíg besűrűsödik. Tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal.

 

Ajánló – Bonduelle recepttár

A receptek a logóra kattintva érhetők el

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 2 =

hirdetés