Leveskocka házilag, ételízesítéshez és alaplevet igénylő receptekhez

Jó néhány recept hozzávalói között szerepel a húsleves alaplé, s mivel az alaplé főzése viszonylag időigényes, ez el is veheti a kedvet az adott ételt elkészítésétől. Gyors megoldást kínál a vízben feloldott bolti leveskocka, de a végeredmény csak nagy jóindulattal nevezhető alaplének. Érdemesebb leveskockát készíteni! Semmi ördöngösség nincs benne, ráadásul nem kell külön rákészülnünk sem.

A vasárnapi húsleves maradékából bármikor elkészíthető, akár kisebb adagokban is. Nem tartalmaz adalékanyagokat, mindig kéznél van.

Az eljárás egyszerű: készítsünk jól bevált húslevest. A megmaradt levet szűrjük le, s öntsük egy nagy lábasba. Addig forraljuk, amíg a leves mennyisége nagyjából a felére nem csökken. Tapasztalatom szerint 1 liter levesből 4 deciliter ideális alaplé készül.

Hagyjuk kihűlni, majd adagoljuk jégkockatartóba.

Tegyük a fagyasztóba 48 órára.

hirdetés 

hirdetés 

Ha az alaplé megfagyott, öntsük ki a tartóból, és zacskóban vagy jégkrémes dobozban tegyük vissza a fagyasztóba.

Érdemes felcímkézni, hogy milyen húsból készült. Eltehetjük jégkocka készítő nejlonban is. Ugyanúgy felhasználható, mint a bolti leveskocka.

Recept, fotó: Sass Erika Sasó www.tepszi.hu 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − tizennégy =

hirdetés