Fokhagymás-gyömbéres sárgarépa sütőben sütve
Ebédre, köret kiváltásához, vagy könnyű vacsoraként fűszeres-joghurtos mártogatóval. A hasábburgonya ízletes és egészséges „konkurenciája”, gyerekeknek is ajánljuk!
Hozzávalók családi adaghoz (4 személyre)
4-5 nagyobb megtisztított sárgarépa hasábra vágva
kb. 4 ek olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 cm friss gyömbér apróra reszelve
só
petrezselyemzöld
Elkészítés
Az olívaolajba keverjük bele a zúzott fokhagymát és a gyömbért.
A hasábra vágott répákat sorakoztassuk sütőpapírra bélelt tepsire.
Kenőecsettel kenjük át a répákat a gyömbéres-fokhagymás olajjal. Sózzuk.
Sütőben – 180-as hőfokon – süssük 20-25 percig.
Tálaláskor hintsük meg apróra vágott petrezselyemzölddel.
Mártogató: egy pohár görög joghurtba keverjünk 1 zúzott fokhagymát, 1 evőkanálnyi apróra vágott snidlinget vagy petrezselyemzöldet.
Tipp: tartalmasabb, ha édesburgonyát is keverünk a répák közé.
Hasonló recept (a fotóra kattintva érhető el)
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.