Fokhagymás-gyömbéres sárgarépa sütőben sütve

Ebédre, köret kiváltásához, vagy könnyű vacsoraként fűszeres-joghurtos mártogatóval. A hasábburgonya ízletes és egészséges „konkurenciája”, gyerekeknek is ajánljuk!

Hozzávalók családi adaghoz (4 személyre)

4-5 nagyobb megtisztított sárgarépa hasábra vágva

kb. 4 ek olívaolaj

2 gerezd zúzott fokhagyma

1 cm friss gyömbér apróra reszelve

petrezselyemzöld

Elkészítés

Az olívaolajba keverjük bele a zúzott fokhagymát és a gyömbért.

A hasábra vágott répákat sorakoztassuk sütőpapírra bélelt tepsire.

Kenőecsettel kenjük át a répákat a gyömbéres-fokhagymás olajjal. Sózzuk.

Sütőben – 180-as hőfokon – süssük 20-25 percig.

Tálaláskor hintsük meg apróra vágott petrezselyemzölddel.

Mártogató: egy pohár görög joghurtba keverjünk 1 zúzott fokhagymát, 1 evőkanálnyi apróra vágott snidlinget vagy petrezselyemzöldet.

Tipp: tartalmasabb, ha édesburgonyát is keverünk a répák közé.

Hasonló recept (a fotóra kattintva érhető el)

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + 14 =

hirdetés