Pancsos, sólisztes perec rúd
Sólisztes, ún. pancsos perec – sokunk kedvence.
Hozzávalók a tésztához
55 dkg liszt
2 dkg só
2,5 dl tej
1 kávéskanál cukor
2,5 dkg élesztő
1 dl olaj
Pancshoz
4 csapott evőkanál liszt
2 csapott evőkanál só
kb. 0,5 dl víz (sűrű, de folyós masszát kapjunk)
Elkészítés
Az élesztőt futtassuk fel a cukros tejben, majd adjuk a liszthez a többi hozzávalóval együtt. Dagasszuk, és egy órát kelesszük. A megkelt tésztát osszuk kb. 15 részre, formáljunk kis gömböket belőle, majd sodorjuk kb. 1 centi vastag rúd formára. Helyezzük a rudakat sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjuk kb. 20 percig pihenni.
Előmelegített sütőben 200-as hőfokon süssük 5-6 percig, majd vegyük ki a sütőből és a képen látható módon csorgassuk rá a sós masszát (pancsot).
Tegyük vissza a sütőbe és 180-as hőfokon süssük még kb. negyed óráig.
Fotók, recept: Sass Erika Sasó www.tepszi.hu
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.