Pancsos, sólisztes perec rúd

Sólisztes, ún. pancsos perec – sokunk kedvence.

Hozzávalók a tésztához

55 dkg liszt

2 dkg só

2,5 dl tej

1 kávéskanál cukor

2,5 dkg élesztő

1 dl olaj

Pancshoz

4 csapott evőkanál liszt

2 csapott evőkanál só

kb. 0,5 dl víz (sűrű, de folyós masszát kapjunk)

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Az élesztőt futtassuk fel a cukros tejben, majd adjuk a liszthez a többi hozzávalóval együtt. Dagasszuk, és egy órát kelesszük. A megkelt tésztát osszuk kb. 15 részre, formáljunk kis gömböket belőle, majd sodorjuk kb. 1 centi vastag rúd formára. Helyezzük a rudakat sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjuk kb. 20 percig pihenni.

Előmelegített sütőben 200-as hőfokon süssük 5-6 percig, majd vegyük ki a sütőből és a képen látható módon csorgassuk rá a sós masszát (pancsot).

Tegyük vissza a sütőbe és 180-as hőfokon süssük még kb. negyed óráig.

Fotók, recept: Sass Erika Sasó www.tepszi.hu

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − tizenegy =

hirdetés