Gyömbéres almapuncs alkoholmentesen

A puncs angol eredetű forró ital; rengeteg változatban, alkoholos kiadásban vagy alkoholmentesen is elkészíthető. Az alábbi recept az alkoholmentes változatok közül való. 

Hozzávalók 1 literhez

5 dl fekete tea

5 dl almalé

3 ek méz

cukor / barna cukor ízlés szerint

2 centis friss gyömbér apróra reszelve

1 citrom leve

1 rúd fahéj, szegfűszeg, csillagánizs (lehetőleg egészben)

Elkészítés

Főzz teát, keverd hozzá az almalevet, a citromot és a fűszereket. 

Melegítsd fel, de ne forrald! Vedd le a tűzről és keverd hozzá a mézet.

Steril vászonnal bélelt szűrőn keresztül szűrd le a puncsot.

Díszítsd narancsszeletekkel! Frissen készített almakompóttal is dúsíthatod.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − 2 =

hirdetés