Gyömbéres almapuncs alkoholmentesen
A puncs angol eredetű forró ital; rengeteg változatban, alkoholos kiadásban vagy alkoholmentesen is elkészíthető. Az alábbi recept az alkoholmentes változatok közül való.
Hozzávalók 1 literhez
5 dl fekete tea
5 dl almalé
3 ek méz
cukor / barna cukor ízlés szerint
2 centis friss gyömbér apróra reszelve
1 citrom leve
1 rúd fahéj, szegfűszeg, csillagánizs (lehetőleg egészben)
Elkészítés
Főzz teát, keverd hozzá az almalevet, a citromot és a fűszereket.
Melegítsd fel, de ne forrald! Vedd le a tűzről és keverd hozzá a mézet.
Steril vászonnal bélelt szűrőn keresztül szűrd le a puncsot.
Díszítsd narancsszeletekkel! Frissen készített almakompóttal is dúsíthatod.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.