Rozmaringos kacsacomb pityókaágyon

A kacsahús magas fehérjetartalmú fehér hús. Íze jellegzetes, ősi, vad aromákat is tartalmaz. Igen zsíros baromfihús, de nagy mennyiségben telítetlen zsírsavakat is tartalmaz. A felnőtt hízott kacsa bőr alatti zsírtömege a teljes testsúly 20%-át is elérheti. A friss hús a fagyasztást jól bírja, -20°C alatt tárolva akár egy évig is eltartható. A narancsos-mézes kacsamell receptje után a rozmaringos kacsacomb elkészítését ismertetem.

Hozzávalók

személyenként egy kacsacomb

combonként 8-10 rozmaringlevél

só, bors ízlés szerint

combonként fél fej vöröshagyma

személyenként 2 burgonya

só, bors

1 nagy evőkanál kacsazsír vagy olaj, vagy egyéb zsiradék

2 dl félszáraz jó minőségű fehérbor

hirdetés 

hirdetés 

Ahogyan készítem

A combokat bedörzsölöm sóval és borssal. Egy hőálló edény alját, vagy tepsit megkenek kacsazsírral, rászórom a szeletelt hagymát. A burgonyát nagyobb szeletekre vágom, sóval, borssal összeforgatom, és rárétegezem a hagymára.

A krumplira teszem a fűszerezett kacsacombokat. A tetejét meghintem rozmaringgal. Óvatosan alátöltöm a fehérbort (ha nincs vizet vagy húslevest). Ha az edényemnek van fedele ráhelyezem, ha nincs akkor alufóliával letakarom, és 220 fokra előmelegíttet sütőbe helyezem. Kb. fél óra után mérsékelem a hőfokot (160 fokra), és még egy órát így sütöm.

Karcsi Konyhája

karcsi_konyhaja_logo

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − 6 =

hirdetés