Rozmaringos kacsacomb pityókaágyon

hirdetés

hirdetés

A kacsahús magas fehérjetartalmú fehér hús. Íze jellegzetes, ősi, vad aromákat is tartalmaz. Igen zsíros baromfihús, de nagy mennyiségben telítetlen zsírsavakat is tartalmaz. A felnőtt hízott kacsa bőr alatti zsírtömege a teljes testsúly 20%-át is elérheti. A friss hús a fagyasztást jól bírja, -20°C alatt tárolva akár egy évig is eltartható. A narancsos-mézes kacsamell receptje után a rozmaringos kacsacomb elkészítését ismertetem.

Hozzávalók

személyenként egy kacsacomb

combonként 8-10 rozmaringlevél

só, bors ízlés szerint

combonként fél fej vöröshagyma

személyenként 2 burgonya

só, bors

1 nagy evőkanál kacsazsír vagy olaj, vagy egyéb zsiradék

2 dl félszáraz jó minőségű fehérbor

hirdetés 

hirdetés 

Ahogyan készítem

A combokat bedörzsölöm sóval és borssal. Egy hőálló edény alját, vagy tepsit megkenek kacsazsírral, rászórom a szeletelt hagymát. A burgonyát nagyobb szeletekre vágom, sóval, borssal összeforgatom, és rárétegezem a hagymára.

A krumplira teszem a fűszerezett kacsacombokat. A tetejét meghintem rozmaringgal. Óvatosan alátöltöm a fehérbort (ha nincs vizet vagy húslevest). Ha az edényemnek van fedele ráhelyezem, ha nincs akkor alufóliával letakarom, és 220 fokra előmelegíttet sütőbe helyezem. Kb. fél óra után mérsékelem a hőfokot (160 fokra), és még egy órát így sütöm.

Karcsi Konyhája

karcsi_konyhaja_logo

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás