Túrós zserbó

A zserbó a legfinomabb cukrász- és házi sütemények egyike. Ez a változat a hagyományos töltelék mellett egy finom, krémes túrós réteget is tartalmaz. 

Hozzávalók a tésztához

40 dkg liszt

15 dkg cukor

12,5 dkg vaj

2 ek tejföl

1 db tojás

1 db tojássárgája

1 teáskanál sütőpor

2 ek cukrozatlan kakaópor

A töltelékhez

75 dkg túró

5 dkg vaj

3 db tojássárgája

1 csomag vaníliás cukor

20 dkg cukor

2 evőkanál kekszmorzsa/csak abban az esetben, ha lágyabb a túró a szokásosnál

3 db tojásfehérje (kemény habja)

Az alsó réteghez

15 dkg sárgabaracklekvár

20 dkg dió + 2 ek cukor

A tetejére

10 dkg tortabevonó

2 ek vaj

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összedogozzuk, az elkészült tésztát három részre osztjuk. A túrót áttörjük, a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a többi alkotóelemet, majd a túróhoz keverjük.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a túrókrémhez keverjük.

Alaposan kivajazunk egy közepes, mély tepsit, és belesimítjuk az első vékonyra nyújtott kakaós lapot, villával megszurkáljuk egy kicsit. Megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk a darált dióval.

Rásimítjuk a második lapunkat, megszurkáljuk egy pár helyen. Elsimítjuk rajta a túrókrémet.

Ismét jöhet egy kakaós lap, szépen eligazítjuk a tölteléken, villával megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben (200°C) 20-25 percig sütjük.

Ha teljesen kihűlt, bevonjuk a tortabevonó csokoládéval.

Recept, fotók: By Margó >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × négy =

hirdetés