Bounty túrógombóc, kókuszos-kakaós réteggel

Túrógombóc egy kicsit másként. Maga a gombóc hagyományos módon készül, a különbség az, hogy pirított zsemlemorzsa helyett kókuszos-kakaós, nádcukros keverékben kell megforgatni, innét a fantázianeve: Bounty túrógombóc.

Hozzávalók

25 dkg túró

2 evőkanál tejföl

csipetnyi só

1 evőkanál xilit (természetes édesítő)

7 evőkanál búzadara




Elkészítés

A túrót keverjük össze a tejföllel, a sóval, az édesítővel (vagy cukorral és a búzadarával.

Pihentessük pár percig, majd majd nedves kézzel formáljunk sárgabarack nagyságú gombócokat a masszából, és lobogó, sós vízben addig főzzük, amíg a gombócok felemelkednek a vízben. Szűrőkanállal emeljük ki a vízből, majd kókuszos-kakaós, nádcukros keverékben forgassuk meg. Csokiöntettel is tálalhatjuk.

Recept és fotó: Fazakas Hajnalka 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + tizenhárom =

hirdetés