Bounty túrógombóc, kókuszos-kakaós réteggel
Túrógombóc egy kicsit másként. Maga a gombóc hagyományos módon készül, a különbség az, hogy pirított zsemlemorzsa helyett kókuszos-kakaós, nádcukros keverékben kell megforgatni, innét a fantázianeve: Bounty túrógombóc.
Hozzávalók
25 dkg túró
2 evőkanál tejföl
csipetnyi só
1 evőkanál xilit (természetes édesítő)
7 evőkanál búzadara
Elkészítés
A túrót keverjük össze a tejföllel, a sóval, az édesítővel (vagy cukorral és a búzadarával.
Pihentessük pár percig, majd majd nedves kézzel formáljunk sárgabarack nagyságú gombócokat a masszából, és lobogó, sós vízben addig főzzük, amíg a gombócok felemelkednek a vízben. Szűrőkanállal emeljük ki a vízből, majd kókuszos-kakaós, nádcukros keverékben forgassuk meg. Csokiöntettel is tálalhatjuk.
Recept és fotó: Fazakas Hajnalka
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.