Madártej diógrillázzsal

hirdetés

Főzött vaníliasodó úszkáló habgaluskákkal. A madártej önmagában is fenséges, de a tetejére morzsolt diógrillázs igazán izgalmassá teszi. Aki nem szereti a grillázst nyugodtan hagyja ki. A recept hozzávalói nagy adaghoz elegendőek, aki kevesebbet szeretne, felezheti a megadott mennyiségeket.

Hozzávalók 6-8 személyre

1,2 l zsíros tej

6 tojás

1 vaníliarúd

5-6 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)

1/2 citrom reszelt héja

1-2 csepp citrom

Grillázshoz

6 szem dió

3 ek cukor

2 ek glükózszirup

Elkészítés

A tejet öntsd egy lábasba.

A vaníliarudat vágd ketté, kapard ki a magjait. A magokat és a héjat add a tejhez, forrald fel, majd add hozzá a reszelt citromhéjat.

A tojásokat válaszd szét.

A fehérjét verd kemény habbá 1-2 csepp citromlével, egy evőkanál cukorral.

A sárgákat a cukorral verd fehéredésig.

A felforralt tejből adj pár kanállal a cukros tojáshoz (hőkiegyenlítés), keverd el, majd öntsd a meleg tejhez.

Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg a megfelelő állagot eléri.

A fehérjéből szaggass galuskákat egy kanál segítségével és főzd ki az elkészült sodóban, vagy forralj vizet egy másik edényben és abban főzd meg (én így szoktam).

A hűtőben pihentesd 1-2 órát.

Egy kis edénybe kanalazd a cukrot, add hozzá a glükózt és hagyd karamellizálódni. Amikor elérte a szép borostyánszínt, dobd bele a diókat, majd borítsd egy szilikonlapra.

Miután kihűlt, törd össze egy kalapáccsal vagy klopfolóval. 

Tálaláskor merj tálkákba a madártejből, a galuskákból és szórd meg a grillázzsal.

 

hirdetés

B. Csánk Györgyi

Mindent szeretek ami kreatív, fontos számomra, hogy valamit alkossak. Foglalkoztam ólomüveggel, kisebb kerámiákkal, lakberendezéssel... Aztán hirtelen felindulásból létrehoztam a Csak mert szeretem gasztroblogot, mert a főzést is kreatív tevékenységnek tartom. A receptek, ételek megörökítése a fotózást is behozta az életembe, így sikerült egy újabb szenvedélyt felfedeznem magamnak.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás