Cseresznyés rétes

Bár a házi az igazi, bolti réteslapból is készülhet finom rétes. Sok múlik a réteslapok előkészítésén és a töltelék ízesítésén. Cseresznyés rétest készítettünk.

Hozzávalók 2 rúd réteshez

1 csomag réteslap

kb. 30 dkg magozott cseresznye

2-3 evőkanál porcukor

1 teáskanál őrölt fahéj

1 kis doboz 20%-os tejföl

5 dkg olvasztott vaj

rétesenként 3-4 evőkanál darált keksz (zsemle- vagy kalácsmorzsa is jó hozzá)

 

Elkészítés

A rétestlapokat terítsük ki a konyhapultra. Ha nagyon száraz, és töredezik, enyhén nedves konyharuhára terítsük a tésztát.

A magozott cseresznyét keverjük össze a fahéjas porcukorral. Ne hagyjuk sokáig állni, különben levet ereszt.

Egy, de két réteg réteslappal is dolgozhatunk: a réteslapokat olvasztott vajjal kenjük át, majd erre tegyük a következő lapot. Ezt tejföllel kenjük át. A következő tésztalapot vajjal kenjük meg, és szórjunk rá kekszmorzsát (vagy zsemlemorzsát).

A fahéjas cseresznyét tegyük a tészta egyik szélére, ne túl sokat, különben nehéz lesz feltekerni.

A tészta két szélét hajtsuk vissza, s tekerjük fel a rétest.

A rétest óvatos mozdulatokkal tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, majd kenjük meg tejföllel.

Készítsük el a másik rúd rétest is, és előmelegített sütőben süssük aranybarnára a rétest. A sütési idő 20-25 perc. Hagyjuk kihűlni! Szórjuk meg porcukorral. A rétes langyosan, vagy hidegen könnyebben szeletelhető. Fagyival is tálalhatjuk.

 

Fotó: Életszépítők

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + egy =

hirdetés