Ínycsiklandó bögrés süti: karamellszószos almás-fahéjas koszorú. Tepsiben is megsüthető

Könnyű kimérni és összeállítani. Önmagában is finom, de karamellszósszal az igazi! Mérőedényként 3,3 decis joghurtos dobozt használtam.

Hozzávalók

1 bögre joghurt

1 bögre liszt

1 bögre cukor

1 bögre reszelt alma

1/3 bögre étolaj

1 tojás

1 púpos tk őrölt fahéj

1 csomag sütőpor

1/2 citrom

1 csipet só

szósz

2 evőkanál cukor

1 dl víz

1 kk keményítő

almas_fahejas1

Elkészítés

Az almát reszeld le káposztareszelőn, majd facsard rá a citrom levét. Egy tálba önts egy bögre lisztet, keverd hozzá a sütőport, a fahéjat, a cukrot és a csipetnyi sót.

A joghurtot keverd el a tojással, add a lisztes keverékhez, keverd hozzá az olajat és a kifacsart almát. Nem kell nagyon kikeverni. (Az alma lereszelve legyen 1 bögrényi, ne kifacsarva.) A citrom héját is reszeld a tésztához.

Egy 20 x 30 centis tepsit, vagy egy koszorú sütőformát tölts meg a masszával. A tepsit előtte vajazd, lisztezd vagy sütőpapírral béleld ki.

170-es hőfokon 25-30 perc alatt megsül.

Karamellszósz készítése

A két kanál cukrot karamellizáld. A vizet keverd el a keményítővel. Amikor szép barna színt kapott a karamell, öntsd fel a keményítős vízzel, forrald egy kicsit, csak addig, amíg kissé sűrűsödik. Az elkészült süti tetejét locsold meg a szósszal. A karamellszószt nem érdemes kihagyni, mert nagyon sokat dob a sütin.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + 4 =

hirdetés