Ínycsiklandó bögrés süti: karamellszószos almás-fahéjas koszorú. Tepsiben is megsüthető
Könnyű kimérni és összeállítani. Önmagában is finom, de karamellszósszal az igazi! Mérőedényként 3,3 decis joghurtos dobozt használtam.
Hozzávalók
1 bögre joghurt
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre reszelt alma
1/3 bögre étolaj
1 tojás
1 púpos tk őrölt fahéj
1 csomag sütőpor
1/2 citrom
1 csipet só
szósz
2 evőkanál cukor
1 dl víz
1 kk keményítő
Elkészítés
Az almát reszeld le káposztareszelőn, majd facsard rá a citrom levét. Egy tálba önts egy bögre lisztet, keverd hozzá a sütőport, a fahéjat, a cukrot és a csipetnyi sót.
A joghurtot keverd el a tojással, add a lisztes keverékhez, keverd hozzá az olajat és a kifacsart almát. Nem kell nagyon kikeverni. (Az alma lereszelve legyen 1 bögrényi, ne kifacsarva.) A citrom héját is reszeld a tésztához.
Egy 20 x 30 centis tepsit, vagy egy koszorú sütőformát tölts meg a masszával. A tepsit előtte vajazd, lisztezd vagy sütőpapírral béleld ki.
170-es hőfokon 25-30 perc alatt megsül.
Karamellszósz készítése
A két kanál cukrot karamellizáld. A vizet keverd el a keményítővel. Amikor szép barna színt kapott a karamell, öntsd fel a keményítős vízzel, forrald egy kicsit, csak addig, amíg kissé sűrűsödik. Az elkészült süti tetejét locsold meg a szósszal. A karamellszószt nem érdemes kihagyni, mert nagyon sokat dob a sütin.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.