Bűbájos babák, szeretettel varrva. Mangomargitka egyedi tervezésű kézműves textiljátékai

hirdetés

Mariann – alkotói nevén Mangomargitka – a pécsi Zsolnay porcelángyárban sajátította el a porcelánfestő mesterséget, néhány éve azonban profilt váltott, egyedi kézzel varrt textiljátékokat, babákat készít saját terv alapján. 

A kézzel készült játékoknak

különleges varázsuk van

– Szeretettel, gondos munkával napokig, néha hetekig készítem a figurákat. Lelkük van – ezt még a picik is érzik – mondja Mariann. 

Mariannak nincs varrógépe, és nem is tervezi, hogy tucatgyártásba kezd, noha bevallása szerint néha jó lenne egy-egy munkafolyamatot könnyebbé, gyorsabbá tenni, de ezzel éppen a lényeg, az igazi kézműves munka veszítene az értékéből. Minden figurából csak egy-egy darabot készít, nem használ sablont vagy szabásmintát.

–  Csak kigondolom, kikanyarítom az anyagból, és már kezdem is a munkát.

A legtöbb játék mindennapi használatra készül, ezért extra erős cérnával duplán varrja át az illesztéseket. A figurákat antiallergén tömőanyaggal béleli – a játékok mosógépben is tisztíthatók.

guttyan_mariann1a

guttyan_mariann2a

guttyan_mariann3a

guttyan_mariann4a

guttyan_mariann5a

– Boldog vagyok, amikor a vásárlóim fényképeket küldenek a használatba vett játékokról. A sok pozitív visszajelzés megerősít abban, hogy jó úton járok. Szeretném még sok sok kisgyermek kedvenc játékát elkészíteni, és idővel visszatérni a festéshez is.

Mariann Mangomargitka néven érhető el a Meskán.
A babákat itt lehet megrendelni>

 

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés