Bűbájos babák, szeretettel varrva. Mangomargitka egyedi tervezésű kézműves textiljátékai

Mariann – alkotói nevén Mangomargitka – a pécsi Zsolnay porcelángyárban sajátította el a porcelánfestő mesterséget, néhány éve azonban profilt váltott, egyedi kézzel varrt textiljátékokat, babákat készít saját terv alapján. 

A kézzel készült játékoknak

különleges varázsuk van

– Szeretettel, gondos munkával napokig, néha hetekig készítem a figurákat. Lelkük van – ezt még a picik is érzik – mondja Mariann. 

Mariannak nincs varrógépe, és nem is tervezi, hogy tucatgyártásba kezd, noha bevallása szerint néha jó lenne egy-egy munkafolyamatot könnyebbé, gyorsabbá tenni, de ezzel éppen a lényeg, az igazi kézműves munka veszítene az értékéből. Minden figurából csak egy-egy darabot készít, nem használ sablont vagy szabásmintát.

–  Csak kigondolom, kikanyarítom az anyagból, és már kezdem is a munkát.

A legtöbb játék mindennapi használatra készül, ezért extra erős cérnával duplán varrja át az illesztéseket. A figurákat antiallergén tömőanyaggal béleli – a játékok mosógépben is tisztíthatók.

guttyan_mariann1a

guttyan_mariann2a

guttyan_mariann3a

guttyan_mariann4a

guttyan_mariann5a

– Boldog vagyok, amikor a vásárlóim fényképeket küldenek a használatba vett játékokról. A sok pozitív visszajelzés megerősít abban, hogy jó úton járok. Szeretném még sok sok kisgyermek kedvenc játékát elkészíteni, és idővel visszatérni a festéshez is.

Mariann Mangomargitka néven érhető el a Meskán.
A babákat itt lehet megrendelni>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt × 1 =

hirdetés