Zabkeksz mogyoróval, mandulával, aszalt gyümölcsökkel
Nagyon finom teasütemény, gyorsan összeállítható. Zárt dobozban hetekig tárolható.
Hozzávalók
10 dkg jó minőségű mazsola
5 dkg apróra vágott aszalt füge
2,5 dkg kandírozott narancs
5 dkg zabliszt (vagy finomliszt)
5 dkg finom őrlésű zabpehely
5 dkg darált mogyoró
5 dkg darált mandula
5 dkg lágy vaj
2-3 ek méz
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 felvert tojásfehérje + 1 tk méz keveréke (kenéshez)
Elkészítés
A hozzávalókat egy nagy tálban alaposan dolgozzuk össze. A masszából kézzel formázzunk kb. 2 centis golyókat, villával vagy tenyérrel nyomjuk laposra, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. A tallérokat kenjük meg a mézes tojásfehérjével és előmelegített sütőben 160-as hőfokon süssük kb. negyed óráig.
A megadott mennyiségből kb. 30 darab tallér jön ki.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.