Krémes, fűszeres paradicsomleves

Ez a leves valójában krémleves, sűrűbb és tartalmasabb a hagyományos paradicsomlevesnél. Gyorsan elkészíthető, laktató, hidegben különösen jól esik. Betűtésztával kínálhatjuk, de fokhagymás pirítóssal vagy sajt chips-szel is finom.

Hozzávalók 4 személyre

1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva

2-3 gerezd zúzott fokhagyma

kb. 2 centi hámozott, reszelt gyömbér

1 evőkanál cukor

1 nagyobb sárgarépa apróra reszelve

só, bors, ételízesítő ízlés szerint

1 liter sűrített paradicsom (üveges vagy dobozos)

kb. 2 dl víz

2 evőkanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld vagy 1 evőkanálnyi szárított

1 evőkanálnyi apróra vágott friss bazsalikomlevél vagy fél evőkanálnyi szárított 

2 ek olívaolaj

Elkészítés

Olívaolajon pirítsuk meg a hagymákat, a gyömbért, adjuk hozzá a cukrot, karamellizáljuk, majd öntsük hozzá a reszelt sárgarépát is. Egy-két percig pirítsuk, majd kevés vízzel engedjük fel. Főzzük kb. 8 percig. Adjunk hozzá kevés paradicsomlevet majd botmixerrel pürésítsük. 

Öntsük fel a maradék sűrített paradicsommal, fűszerezzük – sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá kevés ételízesítőt – és tegyük bele a fűszereket is. Forraljuk össze, és máris tálalható.

A nyitóképen látható kerámiatálka Cserépkuckó kézműves termék 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − 9 =

hirdetés