Serpenyőben sült zöldségek, kelkáposztával, laskagombával, gerslivel

Ez az ízletes, tápanyagokban gazdag húsmentes étel nemcsak wokban, hanem nagyobb, magas falú serpenyőben is elkészíthető.

Hozzávalók 2-3 személyre

egy nagy fejl vöröshagyma apróra vágva

kb. 2 centis hámozott, finomra reszelt gyömbér

1 nagyobb megtisztított sárgarépa vékony szeletekre gyalulva (zöldséghámozóval vékonyra szeletelhető)

kb. 5 dkg laskagomba 

egy közepes fej kelkáposzta kb. negyede vékony csíkokra vágva

3-4 ek olívaolaj

bors, só ízlés szerint

1 tk curry

1 ek friss petrezselyemzöld apróra vágva (vagy szárított petrezselyem)

2 csészényi 1 éjszakán át áztatott árpagyöngy (gersli) – az áztatóvizet, kevergetés után érdemes többször leszűrni, addig, amíg a víz áttetsző nem marad

Elkészítés

Olívaolajon dinszteljük meg a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a sárgarépát. Pirítsuk néhány percig, ízesítsük, fűszerezzük, majd öntsünk alá kevés vizet (kb. fél decit) és tegyük hozzá a szeletelt kelkáposztát, kisebb darabokra tépett laskagombát. Pároljuk puhára, majd pirítsuk aranybarnára. 

A puhára ázott árpagyöngyöt kétszeres mennyiségű sós vízben főzzük puhára, majd a felesleges vizet szűrjük le.

Tápláló és laktató étel, nem csak vegáknak, vegetáriánusoknak ajánljuk.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + 8 =

hirdetés