Serpenyőben sült zöldségek, kelkáposztával, laskagombával, gerslivel
Ez az ízletes, tápanyagokban gazdag húsmentes étel nemcsak wokban, hanem nagyobb, magas falú serpenyőben is elkészíthető.
Hozzávalók 2-3 személyre
egy nagy fejl vöröshagyma apróra vágva
kb. 2 centis hámozott, finomra reszelt gyömbér
1 nagyobb megtisztított sárgarépa vékony szeletekre gyalulva (zöldséghámozóval vékonyra szeletelhető)
kb. 5 dkg laskagomba
egy közepes fej kelkáposzta kb. negyede vékony csíkokra vágva
3-4 ek olívaolaj
bors, só ízlés szerint
1 tk curry
1 ek friss petrezselyemzöld apróra vágva (vagy szárított petrezselyem)
2 csészényi 1 éjszakán át áztatott árpagyöngy (gersli) – az áztatóvizet, kevergetés után érdemes többször leszűrni, addig, amíg a víz áttetsző nem marad
Elkészítés
Olívaolajon dinszteljük meg a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a sárgarépát. Pirítsuk néhány percig, ízesítsük, fűszerezzük, majd öntsünk alá kevés vizet (kb. fél decit) és tegyük hozzá a szeletelt kelkáposztát, kisebb darabokra tépett laskagombát. Pároljuk puhára, majd pirítsuk aranybarnára.
A puhára ázott árpagyöngyöt kétszeres mennyiségű sós vízben főzzük puhára, majd a felesleges vizet szűrjük le.
Tápláló és laktató étel, nem csak vegáknak, vegetáriánusoknak ajánljuk.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.