Sütőzacskóban sült omlós csirke zöldségekkel
Negyed óra alatt előkészíthető, sütési ideje 1,5-2 óra. A húst és a zöldségeket együtt, sütőzacskóban sütjük omlósra – a zöldségek és a fűszerkeverék íze is jobban érvényesül. Vizet, zsiradékot nem kell hozzáadni, a sütés végére enélkül is bőséges szaft keletkezik. A zacskót sütés előtt tűvel szurkáljuk meg pár helyen. A csirkét sütés közben nem szükséges megforgatni.
Hozzávalók 4-6 személyre
1 egész konyhakész csirke
1 kg közepes, kisebb burgonya meghámozva egészben
3-4 szál sárgarépa megtisztítva, felkarikázva
1-2 szál fehérrépa megtisztítva, felkarikázva
2 vöröshagyma megpucolva, szeletelve
1 karalábé megpucolva, felkockázva (elhagyható)
1 zellergumó megpucolva, felkockázva (elhagyható)
sült csirke fűszerkeverék
sütőzacskó
kevés olívaolaj
köretnek párolt rizs
Elkészítés
A konyhakész csirkét mossuk meg, majd fűszerezzük. A készen kapható sült csirke fűszerkeverékhez adhatunk egy kis majoránnát, fokhagymát. A csirke bőrére és a bőre alá is jusson a fűszerből.
A zöldségeket tisztítsuk meg, a burgonya kivételével karikázzuk vagy szeleteljük. Keverjük össze kevés olajjal, és tegyük a sütőzacskóba. A zacskót igazítsuk el egy nagyobb sütőedényben, végül tegyük bele a fűszerezett csirkét.
Magasabb hőfokon kezdjük sütni (180), majd kb. 1 óra múlva mérsékelhetjük a hőfokot 160-150-re. A zacskóban is ropogósra sül a csirke bőre, húsa pedig vajpuha omlós lesz.
Rizskörettel, savanyúsággal tálaljuk.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.