Sütőzacskóban sült omlós csirke zöldségekkel

Negyed óra alatt előkészíthető, sütési ideje 1,5-2 óra. A húst és a zöldségeket együtt, sütőzacskóban sütjük omlósra – a zöldségek és a fűszerkeverék íze is jobban érvényesül. Vizet, zsiradékot nem kell hozzáadni, a sütés végére enélkül is bőséges szaft keletkezik. A zacskót sütés előtt tűvel szurkáljuk meg pár helyen. A csirkét sütés közben nem szükséges megforgatni.

Hozzávalók 4-6 személyre

1 egész konyhakész csirke

1 kg közepes, kisebb burgonya meghámozva egészben

3-4 szál sárgarépa megtisztítva, felkarikázva

1-2 szál fehérrépa megtisztítva, felkarikázva

2 vöröshagyma megpucolva, szeletelve

1 karalábé megpucolva, felkockázva (elhagyható)

1 zellergumó megpucolva, felkockázva (elhagyható)

sült csirke fűszerkeverék

sütőzacskó

kevés olívaolaj

köretnek párolt rizs

Elkészítés

A konyhakész csirkét mossuk meg, majd fűszerezzük. A készen kapható sült csirke fűszerkeverékhez adhatunk egy kis majoránnát, fokhagymát. A csirke bőrére és a bőre alá is jusson a fűszerből.

A zöldségeket tisztítsuk meg, a burgonya kivételével karikázzuk vagy szeleteljük. Keverjük össze kevés olajjal, és tegyük a sütőzacskóba. A zacskót igazítsuk el egy nagyobb sütőedényben, végül tegyük bele a fűszerezett csirkét.

Magasabb hőfokon kezdjük sütni (180), majd kb. 1 óra múlva mérsékelhetjük a hőfokot 160-150-re. A zacskóban is ropogósra sül a csirke bőre, húsa pedig vajpuha omlós lesz.

Rizskörettel, savanyúsággal tálaljuk.

hirdetés 

hirdetés 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc − 7 =

hirdetés