Gyömbéres sárgarépa krémleves tökmaggal

Érdemes kipróbálni, valóságos ízorgia, ráadásul nagyon egészséges és nem igényel alaplét.

Hozzávalók

6 nagyobb sárgarépa

2 közepes vöröshagyma vagy 1 nagy

hüvelykujjnyi reszelt gyömbér

só, bors, kurkuma ízlés szerint

2 dl főzőtejszín

3 dkg vaj

1,2 liter víz

tökmag

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát a vajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a meghámozott, vékony karikákra vágott répát és pirítsuk pár percig.

Öntsük fel hideg vízzel, adjuk hozzá a sót, a borsot, a kurkumát és a gyömbért. (Ízlés szerint fűszerezzük.)

Fedő alatt főzzük puhára a répát, majd turmixgépben turmixoljuk, míg egynemű levest nem kapunk.

Öntsük vissza a lábasba s adjuk hozzá a főzőtejszínt. Ha sűrűnek találjuk, hígítsuk vízzel. Forraljuk össze.

A leves krutonnal, pirított zsemle- vagy kenyérkockákkal is kínálható, tejfölt is adhatunk mellé, megszórhatjuk pirospaprikával, friss apróra vágott petrezselyemmel, pirított baconnel is finom, de a tökmagot nem érdemes kihagyni! Tökmagolajjal is meglocsolható. Aki szereti a csípőset, tányérba szedve chili paprikát is tehet bele.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 1 =

hirdetés