Gyömbéres sárgarépa krémleves tökmaggal

hirdetés

hirdetés

Érdemes kipróbálni, valóságos ízorgia, ráadásul nagyon egészséges és nem igényel alaplét.

Hozzávalók

6 nagyobb sárgarépa

2 közepes vöröshagyma vagy 1 nagy

hüvelykujjnyi reszelt gyömbér

só, bors, kurkuma ízlés szerint

2 dl főzőtejszín

3 dkg vaj

1,2 liter víz

tökmag

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát a vajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a meghámozott, vékony karikákra vágott répát és pirítsuk pár percig.

Öntsük fel hideg vízzel, adjuk hozzá a sót, a borsot, a kurkumát és a gyömbért. (Ízlés szerint fűszerezzük.)

Fedő alatt főzzük puhára a répát, majd turmixgépben turmixoljuk, míg egynemű levest nem kapunk.

Öntsük vissza a lábasba s adjuk hozzá a főzőtejszínt. Ha sűrűnek találjuk, hígítsuk vízzel. Forraljuk össze.

A leves krutonnal, pirított zsemle- vagy kenyérkockákkal is kínálható, tejfölt is adhatunk mellé, megszórhatjuk pirospaprikával, friss apróra vágott petrezselyemmel, pirított baconnel is finom, de a tökmagot nem érdemes kihagyni! Tökmagolajjal is meglocsolható. Aki szereti a csípőset, tányérba szedve chili paprikát is tehet bele.

 

A mexikóiak és a spanyolok kedvence: kukorica krémleves tortilla chips-szel

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás