Füstölt lazacos falatkák. Gyorsan elkészíthető, ízletes vendégváró
Szilveszterre vagy más alkalomra különleges, gyorsan, egyszerűen elkészíthető vendégváró. Érdemes kipróbálni ezt a receptet! Frissen készítve kínáljuk.
Hozzávalók
bagett (vagy más alternatíva, akár sós keksz is lehet az alap)
mascarpone
füstölt lazacfilé
kapor (friss vagy gyorsfagyasztott)
friss kakukkfű vagy apróra vágott petrezselyem
extra szűz olívaolaj
só
frissen facsart citromlé
Elkészítés
Ha bagett az alap, szeleteljük fel, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és a tetejét spricceljük meg olívaolajjal. Pirítsuk meg a kenyeret.
A mascarponéhez keverjünk kevés sót és apróra vágott kaprot (nem kell bele sok kapor!).
A lazacfilét töltsük meg az ízesített mascarponével és göngyöljük fel, majd vágjuk éles késsel kisebb darabokra.
Helyezzük a lazacos tekercseket a pirítósra és szórjuk meg zöldfűszerrel, csepegtessünk rá kevés citromlevet.
Gyorsan elkészíthető falatkák, ideális vendégváró, frissen készítve tálaljuk!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.