Harcsa édesköményszószban, spenótgombóccal

Bezselics Ildikó első szakácskönyvéből – Receptek a Két cica konyhájából – ismertetünk egy receptet az Atheneum Kiadó a szerző hozzájárulásával. A pavlova torta receptjét korábban közreadtuk, ezúttal egy különleges ünnepi főételt mutatunk be a kötetből.

Harcsa édesköményszószban, spenótgombóccal

Halszeletek vajban sütve

Hozzávalók 4 adaghoz

8 szelet tiszai harcsafilé (adagonként 2 szelet, kb. 15 mm vastagok)

25 g vaj

bors

Elkészítés

Az előkészített halszeleteket besózzuk, és az olvasztott vajban mindkét oldalukon átsütjük.

Édesköménymártás

Hozzávalók

1 édesköménygumó (a zöldjét tegyük el a díszítéshez)

25 g vaj

200 ml száraz fehérbor

100 ml tejszín

bors

Elkészítés

Az apróra vágott édesköményt a felolvasztott vajban enyhén megsózva üvegesre pároljuk, majd a fehérborral felöntve puhára főzzük.

Ha elkészült, simára turmixoljuk, majd a tejszínt hozzáadva összemelegítjük.

Az édeskömény zöldjét apróra vágjuk, és a tányérra tálalt ételt megszórjuk vele.

Spenótgombóc

Hozzávalók

1 kg friss spenót (mélyhűtöttből 450 g)

4 gerezd fokhagyma

8 evőkanál zsemlemorzsa

1 tojás

bors

4 evőkanál olaj

víz a főzéshez

Elkészítés

A megmosott, szárától megtisztított spenótot olajon puhára pároljuk, az összezúzott fokhagymával együtt.

Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk egy kicsit hűlni (ha szükséges, lecsöpögtetjük).

Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a tojást, összegyúrjuk, majd 5 cm átmérőjű gombócokat formálunk belőle.

Egy fazékban vizet forralunk, és a spenótgombócokat addig főzzük, míg azok feljönnek a víz színére.

Szűrőbe szedjük, és azonnal tálaljuk.

Forrás: Receptek a Két cica konyhájából 

Blogajánló: Két cica konyhája

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − 3 =

hirdetés