Egészségünkre válik: gyömbéres avokádókrém
Pirítósra, szendvicsbe, grissini mellé vagy tortilla chipshez mártogatónak egyaránt felhasználható ez az ízletes vitaminbomba.
Hozzávalók
1 érett, puha avokádó meghámozva, feldarabolva
2 cm friss hámozott gyömbér apróra reszelve
1-2 zúzott fokhagyma
1 közepes lilahagyma apróra vágva
1 ek apróra vágott petrezselyem vagy koriander vagy bazsalikom (keverhetjük is, mindegyik jó ízt ad neki)
1 újhagyma vékonyra szeletelve
só, bors ízlés szerint
1 ek mustár
150-200 g görög joghurt
fél maréknyi kápia paprika apróra kockázva
morzsolt chili paprika (ízlés szerint – elhagyható)
Elkészítése
A hozzávalókat az apróra vágott kápia paprika, lilahagyma és újhagyma kivételével turmixoljuk össze, majd keverjük hozzá a paprikát és a hagymákat.
Behűtve érdemes fogyasztani.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.