Spenóttal, sajttal töltött csirkemell

Salátával, párolt zöldséggel tálalva könnyű vacsora, diétába is beilleszthető, rizskörettel kiadós főétel.

Hozzávalók

1 egész csirkemell

félzsíros reszelt sajt

friss spenótlevelek

grill fűszerkeverék

Fűszerkeveréket magunk is készíthetünk, érdemes kísérletezni a fűszerekkel (só, bors, bazsalikom, oregánó, rozmaring, majoránna, kakukkfű, borsikafű, pirospaprika, őrölt kömény, tárkony, koriander, gyömbér, curry, kurkuma, szerecsendió, szegfűszeg, zúzott fokhagyma vagy granulátum)

Elkészítés

A félbevágott csirkemellet több helyen bevágjuk, a bevágásokat fűszerezzük, beletesszük a spenótlevelet és a reszelt sajtot. Fa fogpiszkálóval összetűzzük, hogy ne nyíljon szét sütés közben.

A csirkemell külső oldalát kevés olajjal meglocsoljuk, fűszerezzük. Megsütjük. Sütésidő: 180-as hőfokon 20-30 perc. Sütőzacskóban is megsüthetjük, ez esetben a sütésidő lejárta előtt távolítsuk el a zacskót, így süssük kb. 5 percig, hogy a hús szépen megpiruljon.

Fotó, recept: Kádár Valéria

Ajánló

Vali-life

Életmódváltás: egészséges étkek, mozgás, lelki egyensúly

hirdetés 

hirdetés 

Ezt a receptet is ajánljuk!

Csirkemell fokhagymás-currys bundában

Csirkemell fokhagymás-currys bundában

Almás csirkesaláta

Almás csirkesaláta

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 1 =

hirdetés