Spenóttal, sajttal töltött csirkemell
Salátával, párolt zöldséggel tálalva könnyű vacsora, diétába is beilleszthető, rizskörettel kiadós főétel.
Hozzávalók
1 egész csirkemell
félzsíros reszelt sajt
friss spenótlevelek
grill fűszerkeverék
Fűszerkeveréket magunk is készíthetünk, érdemes kísérletezni a fűszerekkel (só, bors, bazsalikom, oregánó, rozmaring, majoránna, kakukkfű, borsikafű, pirospaprika, őrölt kömény, tárkony, koriander, gyömbér, curry, kurkuma, szerecsendió, szegfűszeg, zúzott fokhagyma vagy granulátum)
Elkészítés
A félbevágott csirkemellet több helyen bevágjuk, a bevágásokat fűszerezzük, beletesszük a spenótlevelet és a reszelt sajtot. Fa fogpiszkálóval összetűzzük, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
A csirkemell külső oldalát kevés olajjal meglocsoljuk, fűszerezzük. Megsütjük. Sütésidő: 180-as hőfokon 20-30 perc. Sütőzacskóban is megsüthetjük, ez esetben a sütésidő lejárta előtt távolítsuk el a zacskót, így süssük kb. 5 percig, hogy a hús szépen megpiruljon.
Fotó, recept: Kádár Valéria
Ajánló
Életmódváltás: egészséges étkek, mozgás, lelki egyensúly
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Ezt a receptet is ajánljuk!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.