Popeye tojásos nokedlije
A tojásos nokedli egyike a legegyszerűbb egytálételeknek, sokan szeretjük – fejes salátával, uborkasalátával finom és laktató étel. Az alaprecept apró változtatásával fokozhatjuk az ízélményt: juhtúrót és parajt is keverhetünk a tésztába.
Hozzávalók kb. 4-5 adaghoz
A nokedlihez
kb. 300-350 g liszt
kb. 200 g spenót
100 g juhtúró
1 tojás
1 tk só
kevés víz
5 tojás
só
csili
kurkuma (a szép sárga színe miatt)
kókuszzsír
Elkészítés
A sót összekeverem a liszttel, hozzáadom a spenótot és a juhtúrót, beleütöm a tojást, és kevés vízzel közepes keménységű tésztát keverek.
Felforralok 1,5 l vizet, sózom, kevés olajat öntök hozzá, és beleszaggatom a nokedlitésztát.
A tojásokat egy kis sóval, csilivel, kurkumával ízesítem, és jól felverem. Egy nagyobb serpenyőben felforralom a kókuszzsírt, megforgatom rajta a nokedlit, majd hozzáöntöm a tojást, és kevergetve megsütöm.
Ecetes saláta adható hozzá, de magában fogyasztva is nagyon ízletes.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.