Popeye tojásos nokedlije

A tojásos nokedli egyike a legegyszerűbb egytálételeknek, sokan szeretjük – fejes salátával, uborkasalátával finom és laktató étel. Az alaprecept apró változtatásával fokozhatjuk az ízélményt: juhtúrót és parajt is keverhetünk a tésztába.

Hozzávalók kb. 4­-5 adaghoz

A nokedlihez

kb. 300-­350 g liszt

kb. 200 g spenót

100 g juhtúró

1 tojás

1 tk só

kevés víz

5 tojás

csili

kurkuma (a szép sárga színe miatt)

kókuszzsír

Elkészítés

A sót összekeverem a liszttel, hozzáadom a spenótot és a juhtúrót, beleütöm a tojást, és kevés vízzel közepes keménységű tésztát keverek.

Felforralok 1,5 l vizet, sózom, kevés olajat öntök hozzá, és beleszaggatom a nokedlitésztát.

A tojásokat egy kis sóval, csilivel, kurkumával ízesítem, és jól felverem. Egy nagyobb serpenyőben felforralom a kókuszzsírt, megforgatom rajta a nokedlit, majd hozzáöntöm a tojást, és kevergetve megsütöm.

Ecetes saláta adható hozzá, de magában fogyasztva is nagyon ízletes.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + 2 =

hirdetés