Gyorsan finomat: cukkinis bulgur
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, laktató, egészséges, finom. Húsmentes recept, de csirkemellel is dúsítható.
Hozzávalók 2-3 személyre
1 bögre bulgur
2 bögre víz
1 megmosott cukkini negyedelve, szeletelve
1 vöröshagyma apróra vágva
1-3 gerezd zúzott fokhagyma (ízlés szerint)
1-2 ujjnyi reszelt gyömbér (elhagyható, de érdemes hozzáadni)
1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
Opcionális: 1 mk őrölt római kömény, 1 mk curry, kevés szárított chili
2-3 ek olívaolaj
kevés reszelt sajt szóráshoz
kevés chili szószt kínáltunk mellé (elhagyható)
ha húsosan szeretnéd: fél csirkemellfilé apróra kockázva
Elkészítés
A vöröshagymát, a fokhagymát, a gyömbért olívaolajon dinszteld. (Ha húsosan készíted, add hozzá a csirkemellet, 2-3 ek vizet, és kevergetve aranybarnára pirítsd.) Add hozzá a felkockázott cukkinit, és fűszerezd köménnyel, curry-vel, szárított chili-vel. Keverd hozzá a petrezselyemzöldet és fedő alatt párold kb. 5 percig. A cukkini roppanós maradjon.
Öntsd hozzá a bögrényi bulgurt és adj hozzá két bögrényi vizet. Keverd össze, majd mérsékelt hőfokon fedő alatt párold puhára a bulgurt. Akkor jó, ha a vizet teljesen felveszi.
Tálaláskor szórd meg kevés reszelt sajttal (füstölt sajtot ajánlunk) és tehetsz mellé kevés chili szószt is (ha szeretitek a csípőset).
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.