Gyorsan finomat: cukkinis bulgur

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, laktató, egészséges, finom. Húsmentes recept, de csirkemellel is dúsítható.

Hozzávalók 2-3 személyre

1 bögre bulgur

2 bögre víz

1 megmosott cukkini negyedelve, szeletelve

1 vöröshagyma apróra vágva

1-3 gerezd zúzott fokhagyma (ízlés szerint)

1-2 ujjnyi reszelt gyömbér (elhagyható, de érdemes hozzáadni)

1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva

Opcionális: 1 mk őrölt római kömény, 1 mk curry, kevés szárított chili 

2-3 ek olívaolaj

kevés reszelt sajt szóráshoz

kevés chili szószt kínáltunk mellé (elhagyható)

ha húsosan szeretnéd: fél csirkemellfilé apróra kockázva

Elkészítés

A vöröshagymát, a fokhagymát, a gyömbért olívaolajon dinszteld. (Ha húsosan készíted, add hozzá a csirkemellet, 2-3 ek vizet, és kevergetve aranybarnára pirítsd.) Add hozzá a felkockázott cukkinit, és fűszerezd köménnyel, curry-vel, szárított chili-vel. Keverd hozzá a petrezselyemzöldet és fedő alatt párold kb. 5 percig. A cukkini roppanós maradjon.

Öntsd hozzá a bögrényi bulgurt és adj hozzá két bögrényi vizet. Keverd össze, majd mérsékelt hőfokon fedő alatt párold puhára a bulgurt. Akkor jó, ha a vizet teljesen felveszi.

Tálaláskor szórd meg kevés reszelt sajttal (füstölt sajtot ajánlunk) és tehetsz mellé kevés chili szószt is (ha szeretitek a csípőset).

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 5 =

hirdetés