Tepsiben sült parmezános cukkiniszeletek
Cukkiniszeletek ropogós parmezános bundában. Gyorsan elkészíthető, és tapasztalatunk szerint azok a gyerekek is szeretik, akik egyébként nem rajonganak a cukkiniért. Frissen az igazi!
Hozzávalók (2 nagy tepsihez)
2 közepes cukkini
1/2 csésze (lehetőleg frissen reszelt) parmezán sajt
csipetnyi só (elhagyható)
ha nem gyerekeknek készítjük a sajthoz keverhetünk 1-2 gerezd apróra zúzott fokhagymát, őrölt fekete borsot
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Béleljünk ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral és vékonyan kenjük meg olajjal (olívaolajjal).
A megmosott cukkinit karikázzuk 4-5 milliméteres szeletekre, majd sorakoztassuk a sütőpapírra. Kiskanállal minden cukkinire halmozzunk parmezánsajtot.
Süssük 15-20 percig. Melegen tálaljuk – frissen készítve az igazi!
Tapasztalataink: ha szórófejes – száraz – parmezánnal készítjük, érdemes a parmezánt összekeverni egy kis doboz tejföllel. A frissen reszelt parmezánnál ez nem szükséges, szépen ráolvad a cukkinire.
Parmezán helyett használhatunk bármilyen zsírosabb sajtot, füstölt változatot is.
Recept, fotó: www.fivehearthome.com
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.