Húsmentes falatkák: így készül a cukkinifasírt
A cukkinifasírt egyik fontos hozzávalója a zabkorpa – lehetőleg ne helyettesítsük mással, mert a zabkorpától lesz igazán ízletes és tökéletes állagú. A tojás is elhagyhatatlan, de a fűszerezéssel szabadon, ízlés szerint kísérletezhetünk.
Hozzávalók
70 dkg reszelt cukkini
25 dkg zabkorpa
2 tojás
só
frissen őrölt bors
friss kapor
sütéshez
olaj
Elkészítés
A cukkinit meghámozzuk meg, nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
Adjuk hozzá a tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a zabkorpát. Fél óráig hagyjuk pihenni, hogy megduzzadjon a zabkorpa.
Közepes serpenyőbe töltsünk ujjnyi olajat, forrósítsuk fel.
Evőkanállal adagoljuk a masszát a forró olajba. Süssük meg mindkét oldalát, majd szedegessük ki, s tegyük papírtörlővel bélelt tányérra.
Kovászos uborkával, friss kaporral – s természetesen köret mellé – tálalhatjuk.
Fotó, recept: Molnár Ágnes | Szeretetrehangoltan
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.