Húsmentes falatkák: így készül a cukkinifasírt

A cukkinifasírt egyik fontos hozzávalója a zabkorpa – lehetőleg ne helyettesítsük mással, mert a zabkorpától lesz igazán ízletes és tökéletes állagú. A tojás is elhagyhatatlan, de a fűszerezéssel szabadon, ízlés szerint kísérletezhetünk.

Hozzávalók

70 dkg reszelt cukkini

25 dkg zabkorpa

2 tojás

frissen őrölt bors

friss kapor

sütéshez

olaj

 

Elkészítés

A cukkinit meghámozzuk meg, nagy lyukú reszelőn reszeljük le.

Adjuk hozzá a tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a zabkorpát. Fél óráig hagyjuk pihenni, hogy megduzzadjon a zabkorpa.

Közepes serpenyőbe töltsünk ujjnyi olajat, forrósítsuk fel.

Evőkanállal adagoljuk a masszát a forró olajba. Süssük meg mindkét oldalát, majd szedegessük ki, s tegyük papírtörlővel bélelt tányérra.

Kovászos uborkával, friss kaporral – s természetesen köret mellé – tálalhatjuk.

Fotó, recept: Molnár Ágnes | Szeretetrehangoltan

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − 5 =

hirdetés