Vörösboros-fűszeres párolt lilakáposzta almával, birssel

A zsírosabb húsételek és burgonyaköret jó kiegészítője lehet ez a fűszeres-pikáns párolt lilakáposzta.

Hozzávalók

1 közepes fej vöröskáposzta vékonyra szeletelve/gyalulva

3 ek olívaolaj

5 ek cukor

1 púpozott mk só

késhegynyi fekete bors

1 lila hagyma vékonyra szeletelve

2 közepes savanykás alma vagy birsalma

1 fahéjrúd

1 csillagánizs

1 dl vörösbor

1 narancs frissen facsart leve

1 dl 10%-os ételecet vagy almaecet

Elkészítés

A cukrot egy nagy lábasban kezdjük karamellizálni, amikor a cukor felolvadt és elérte az aranybarna színt, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt lilahagymát és lassú tűzön pároljuk. Pár perc múlva adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott/gyalult lilakáposztát, a fűszereket, a sót, a borsot, a narancslevet, a vöröbort és az ecetet. Alaposan keverjük össze, majd fedő alatt lassú tűzön pároljuk. Időnként keverjük meg. 

Kb. negyed óra múlva adjuk hozzá a meghámozott, felkockázott almát/birset s öntsünk hozzá kevés vizet. (Mindig öntsük fel kevés vízzel, ha elpárolgott a folyadék, mert könnyen lekozmál.)

Fedő alatt pároljuk puhára. 35-40 perc alatt készül el. A végén kóstoljuk, s ha szükségesnek érezzük, adjunk hozzá cukrot és kevés ecetet. 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + tizenhét =

hirdetés