Kókusztejes-laskagombás cukkini, mandulás rizzsel

Szerdai vegetáriánus ajánlatunk Hajnalkától. Receptjeit többek között azért érdemes követni, mert Hajni igyekszik egészséges, minőségi alapanyagokat használni és jó érzéke van a fűszerezéshez.

Hozzávalók (kb. 5 személyre)

1 nagyobb cukkini

1 nagyobb tő laskagomba

3 cm gyömbér (lereszelve), vagy 1 fejnyi zúzott fokhagyma

50 g vaj

frissen őrölt színes bors

csipet fahéj

1 ek méz

1 ek szójaszósz

4 ek kókuszreszelék

165 ml kókusztej (még jobb a csak néhol kapható kókuszkrém)

A rizshez

kb. 200 g rizs

1 ek olaj

1 tk kurkuma

szeletelt mandula

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Egy lábasban megolvasztom a vajat, és megforgatom benne a fűszereket (szójaszósz, méz, kókuszreszelék, fahéj, gyömbér/fokhagyma, só, bors).

Hozzáadom a felkockázott laskagombát, fedő alatt párolom egy keveset, majd ráöntöm a kókusztejet, és így főzöm, míg majdnem megpuhul a gomba.

A cukkinit megmosom, két végét levágom, hosszában négybe vágom, nem túl vastagon felszeletelem, és a majdnem megfőtt gombához keverem. Készre főzöm.

Kevés olajon megforgatom a rizst, sózom, hozzákeverem a kurkumát és a szeletelt mandulát, majd feltöltöm kétszer annyi forró vízzel, és fedő alatt puhára párolom.

Tipp: ha nem készen vesszük, ajánlatos az egész mandulát leforrázni, pár percig a forró vízben áztatni, így könnyen lejön a vékony, barna héja; ezután szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok!

 

Fazakas Hajnalka

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × öt =

hirdetés