Egyszerű tonhalsaláta
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, finom és laktató saláta.
Hozzávalók 2 adaghoz
1/2 tölgysaláta
A tépősaláták családjába tartozó tölgysaláták színük és külső levélformájuk alapján igen eltérőek lehetnek, de közös bennük, hogy a fodros levelek nem alkotnak zárt salátafejet, a növény torzsáját kivágva, pergősen széthullanak. A dekoratív salátalevelek harsogóan üde-zöld és mélyvörös változatai egyaránt ismertek. Kellemesen semleges ízű, kevéssé lédús saláták, melyet főképp nyersen, frissen fogyasztunk.
3 szál újhagyma
pár szem koktélparadicsom
1/2 kápia paprika
1/2 kígyóuborka
4-5 szem magozott olívabogyó
1 tonhalkonzerv
1/2 citrom leve
1 öntet olívaolaj
2-3 evőkanál fehér balzsamecetkrém
pici só
tarka bors
fejenként 1-1 főtt tojás
friss petrezselyem
pirítós
Elkészítés
A salátát tépkedjük apróra, a többi zöldséget vágjuk apró kockákra. A tojásokat főzzük meg, a kenyereket pirítsuk meg.
A felaprított zöldségeket locsoljuk meg a citromlével, olívával és a fehér balzsamecetkrémmel, majd lazán keverjük össze.
Osszuk szét tálkákba.
A halat halmozzuk a zöldségek tetejére, rakjuk körbe a tojásszeletekkel, sózzuk, borsozzuk, friss petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Recept, fotók: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem… Kreatív gasztroblog >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.