Egyszerű tonhalsaláta

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, finom és laktató saláta. 

Hozzávalók 2 adaghoz

1/2 tölgysaláta

A tépősaláták családjába tartozó tölgysaláták színük és külső levélformájuk alapján igen eltérőek lehetnek, de közös bennük, hogy a fodros levelek nem alkotnak zárt salátafejet, a növény torzsáját kivágva, pergősen széthullanak. A dekoratív salátalevelek harsogóan üde-zöld és mélyvörös változatai egyaránt ismertek. Kellemesen semleges ízű, kevéssé lédús saláták, melyet főképp nyersen, frissen fogyasztunk.

3 szál újhagyma

pár szem koktélparadicsom

1/2 kápia paprika

1/2 kígyóuborka

4-5 szem magozott olívabogyó

1 tonhalkonzerv

1/2 citrom leve

1 öntet olívaolaj

2-3 evőkanál fehér balzsamecetkrém

pici só

tarka bors

fejenként 1-1 főtt tojás

friss petrezselyem

pirítós

Elkészítés

 

A salátát tépkedjük apróra, a többi zöldséget vágjuk apró kockákra. A tojásokat főzzük meg, a kenyereket pirítsuk meg.

A felaprított zöldségeket locsoljuk meg a citromlével, olívával és a fehér balzsamecetkrémmel, majd lazán keverjük össze.

Osszuk szét tálkákba.

A halat halmozzuk a zöldségek tetejére, rakjuk körbe a tojásszeletekkel, sózzuk, borsozzuk, friss petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Recept, fotók: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem… Kreatív gasztroblog >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 5 =

hirdetés