Sütés nélkül finomat: könnyű málnás pohárdesszert
Gyorsan elkészíthető, könnyű pohárdesszert – kánikulában, málnaszezonban különösen jó szolgálatot tesz.
Hozzávalók 4 személyre
12 db mézes keksz
3 dl tejföl
1 dl tejszín habbá verve
4 ek édesített kakaópor
2 ek porcukor
20 dkg mirelit vagy friss málna
díszítéshez tört pisztácia, mandula
Elkészítés
A négy kehelybe beletördelünk 4-4 kekszet, megszórjuk málnával. Málnát hagyunk a tetejére is!
A tejfölt kikeverjük a kakaóval, a cukorral, majd óvatosan elegyítjük a felvert tejszínhabbal. A krémet a kelyhekbe adagoljuk, s megszórjuk málnával. A tetejét durvára tört pisztáciával vagy mandulával díszítjük.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.