Fokhagymás fetasajttal töltött padlizsán
Könnyű, ízletes. Rizsköret vagy párolt bulgur illik mellé, de friss kenyérrel, pirítóssal is tökéletes.
Hozzávalók 2 személyre
2 db padlizsán
1 csokor petrezselyem vagy snidling
1 kezeletlen citrom reszelt héja (vagy alaposan megmosott citrom reszelt héja)
kb. 5 dkg morzsolt fetasajt
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
1,5 dl joghurt
olívaolaj
őrölt bors, só
Elkészítés
A padlizsánokat vágjuk félbe, éles (rozsdamentes acél) késsel metsszük be rácsozva, mélyen a húsukat úgy, hogy a héj ne sérüljön.
Sózzuk meg és hagyjuk állni kb. egy óráig.
A snidlinget vagy a petrezselymet metéljük apróra, tegyük félre.
A morzsolt fetasajtot keverjük össze a zúzott fokhagymával.
Ezután a mélyedéseket töltsük meg a sokhagymás fetasajttal, jól nyomkodjuk bele és egyenletesen osszuk el.
Kenjük meg kevés olívaolajjal a padlizsánok tetejét, majd borsozzuk és mehet a sütőbe.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 25 percig.
Azonnal tálalható. A sült padlizsánokat locsoljuk meg natúr joghurttal, majd szórjuk rá a zöldfűszert, a citromhéjat.
Nyitókép mint illusztráció: Anna Tis/Pexels
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.