Fokhagymás fetasajttal töltött padlizsán

Könnyű, ízletes. Rizsköret vagy párolt bulgur illik mellé, de friss kenyérrel, pirítóssal is tökéletes.

Hozzávalók 2 személyre

2 db padlizsán

1 csokor petrezselyem vagy snidling

1 kezeletlen citrom reszelt héja (vagy alaposan megmosott citrom reszelt héja)

kb. 5 dkg morzsolt fetasajt

4-5 gerezd zúzott fokhagyma

1,5 dl joghurt

olívaolaj

őrölt bors, só

Elkészítés

A padlizsánokat vágjuk félbe, éles (rozsdamentes acél) késsel metsszük be rácsozva, mélyen a húsukat úgy, hogy a héj ne sérüljön. 

Sózzuk meg és hagyjuk állni kb. egy óráig.

A snidlinget vagy a petrezselymet metéljük apróra, tegyük félre.

A morzsolt fetasajtot keverjük össze a zúzott fokhagymával.

Ezután a mélyedéseket töltsük meg a sokhagymás fetasajttal, jól nyomkodjuk bele és egyenletesen osszuk el.

Kenjük meg kevés olívaolajjal a padlizsánok tetejét, majd borsozzuk és mehet a sütőbe. 

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 25 percig.

Azonnal tálalható. A sült padlizsánokat locsoljuk meg natúr joghurttal, majd szórjuk rá a zöldfűszert, a citromhéjat.

 

Nyitókép mint illusztráció: Anna Tis/Pexels

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − kettő =

hirdetés